Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

HAŞHAŞLI ve KAYMAKLI REVANi



HAŞHAŞLI ve KAYMAKLI REVANi

SAYFA SAHiPLERiNiN DiKKATiNE kesinlikle hiçbir sayfada tariflerimin yayınlanması için iZiN VERMiYORUM bu benim en dogal hakkımdır

1su bardağı irmik
1su bardağı şeker
1su bardağı süt
1su bardağı un
yarım su bardağı sıvıyağ
3 yumurta
1paket vanilya sekeri
1yemek kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 çay bardağı sarı haşhaş

ŞERBETI
2 buçuk su bardağı şeker
2 su bardağı su
yarım limon suyunu
1 adet kabuk tarçın
Süslemek İçin
1 paket kaymaklı kremsanti

-Şeker ve suyu tencerede kaynatıyoruz fokurdamaya başlayınca limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatıyoruz.Ocaktan aldığımız şerbetini içine kabuk tarçını bırakıyoruz.
Kaymaklı kremsantinin 1 paketini 1 su bardağı soğuk sütle koyulasana kadar çırpıyoruz. Krema torbasına doldurup buzdolabında bekletiyoruz.
-Yumurta ile sekeri köpürene kadar çırpıyoruz, -Önce sıvı malzemeleri ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz
-Kabartma tozu, un, irmik, haşhaş ve vanilya sekerinide sırayla ekleyip orta ayarda çırpıyoruz.
-Yağladığımız borcam tepsisine harcı boşaltıp 200'C pisiriyoruz
-Kürdan kekimizi kontrol edip piştikten sonra fırından çıkartıp revanimizi kesiyoruz
-ilk fırın sıcaklığı geçtikten sonra serbetini döküyoruz
-Revani iyice soguduktan sonra servis etmeden önce kaymaklı kremsantiyi üzerine sıkıp servis ediyoruz.
-Afiyet olsun.
Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim








  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f