TUZDA GÖMÜLÜ BALIK
2 tane Alabalık yada Çupra
1kg.kalın tuz
1 çay kaşığı salça
1yemek kaşığı sıvıyağ
kimyon, tuz, karabiber
Defne yaprağı
birkac dal maydanoz
3-4 dilim limon
Salça yağ ve baharatları mini çırpacakla karıştırıyoruz. Temizledigimiz balıkların içerisine bu sostan sürüp defne yaprağı maydanoz ve limonuda balığın içerisine koyuyoruz.
Tepsimizin tabanına kalın tuzdan iki parmak kalınlığında serip balıkları uzerin koyup kalan tuzla balıkları kapatıp elimizle sıkıştırıyoruz.
Açık bir yer kalmamalı
200'C ısıtılmış fırında 15 dakika pişirip fırının derecesini 150'C düşürüp 10 dakika daha pisiriyoruz.
Fırından çıkardığımız balığı iki tane tahta kaşıkla tuzunu kenara alıyoruz. Biraz sertleşmis olan tuzları kaşıkla kırıp balığı çıkartıp servis ediyoruz. Tuzları kırarken dikkat edin icerisindeki buhar elinizi yakmasın
Afiyet olsun.
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder