Malzemeler:
1 paket blatter teig (milfoy hamuru)
1 adet rendelenmis elma
1 tatlı kaşığı tarçın
yarım çay bardağı çekilmiş ceviz
Yapılışı:
Rendeledigimiz
elmayı küçük bir tavaya koyup üzerine tarçın ve şekerini koyup suyunu
çekene kadar pişiriyoruz. Soguduktan sonra cevizini katıp iç harcımızı
hazırlıyoruz.
Hamurumuzu tezgaha serip çiçek seklindeki kalıplara kesiyoruz kestigimiz
sekillerin yarısınıda aynı kalıbın küçük boyu ile ortasını kesip ciceklerimizi oluşturuyoruz
(resimdeki gibi)
Taban kısmına düz çiçek hamurunu üzerinede ortası kesilmiş çiçek hamuru koyuyoruz.
Tam ortasına kenarlara taşırmadan çay kaşığı ile elmalı harçtan koyuyoruz.
İç harcımızı biraz yumusak yada sulu olsunki fırında piserken içleri kurumasın
200’c renk alana kadar pisiriyoruz. Soguduktan sonra üzerine pudra şekeri serpiyoruz afiyet olsun.
Hamurumuzu tezgaha serip çiçek seklindeki kalıplara kesiyoruz kestigimiz
sekillerin yarısınıda aynı kalıbın küçük boyu ile ortasını kesip ciceklerimizi oluşturuyoruz
(resimdeki gibi)
Taban kısmına düz çiçek hamurunu üzerinede ortası kesilmiş çiçek hamuru koyuyoruz.
Tam ortasına kenarlara taşırmadan çay kaşığı ile elmalı harçtan koyuyoruz.
İç harcımızı biraz yumusak yada sulu olsunki fırında piserken içleri kurumasın
200’c renk alana kadar pisiriyoruz. Soguduktan sonra üzerine pudra şekeri serpiyoruz afiyet olsun.
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder