Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

HAŞHAŞLI ve KAYMAKLI REVANi



HAŞHAŞLI ve KAYMAKLI REVANi


1su bardağı irmik
1su bardağı şeker
1su bardağı süt
1su bardağı un
yarım su bardağı sıvıyağ
3 yumurta
1paket vanilya sekeri
1yemek kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 çay bardağı sarı haşhaş

ŞERBETI
2 buçuk su bardağı şeker
2 su bardağı su
yarım limon suyunu
1 adet kabuk tarçın
Süslemek İçin
1 paket kaymaklı kremsanti

-Şeker ve suyu tencerede kaynatıyoruz fokurdamaya başlayınca limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatıyoruz.Ocaktan aldığımız şerbetini içine kabuk tarçını bırakıyoruz.
Kaymaklı kremsantinin 1 paketini 1 su bardağı soğuk sütle koyulasana kadar çırpıyoruz. Krema torbasına doldurup buzdolabında bekletiyoruz.
-Yumurta ile sekeri köpürene kadar çırpıyoruz, -Önce sıvı malzemeleri ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz
-Kabartma tozu, un, irmik, haşhaş ve vanilya sekerinide sırayla ekleyip orta ayarda çırpıyoruz.
-Yağladığımız borcam tepsisine harcı boşaltıp 200'C pisiriyoruz
-Kürdan kekimizi kontrol edip piştikten sonra fırından çıkartıp revanimizi kesiyoruz
-ilk fırın sıcaklığı geçtikten sonra serbetini döküyoruz
-Revani iyice soguduktan sonra servis etmeden önce kaymaklı kremsantiyi üzerine sıkıp servis ediyoruz.
-Afiyet olsun.
Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim








  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f