Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

ELMALI ÇiCEK MiLFÖYLER


Malzemeler:
1 paket blatter teig (milfoy hamuru)
1 adet rendelenmis elma
1 tatlı kaşığı tarçın
yarım çay bardağı çekilmiş ceviz

Yapılışı:
Rendeledigimiz elmayı küçük bir tavaya koyup üzerine tarçın ve şekerini koyup suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Soguduktan sonra cevizini katıp iç harcımızı hazırlıyoruz.
Hamurumuzu tezgaha serip çiçek seklindeki kalıplara kesiyoruz kestigimiz
sekillerin yarısınıda aynı kalıbın küçük boyu ile ortasını kesip ciceklerimizi oluşturuyoruz
(resimdeki gibi)
Taban kısmına düz çiçek hamurunu üzerinede ortası kesilmiş çiçek hamuru koyuyoruz.
Tam ortasına kenarlara taşırmadan çay kaşığı ile elmalı harçtan koyuyoruz.
İç harcımızı biraz yumusak yada sulu olsunki fırında piserken içleri kurumasın
200’c renk alana kadar pisiriyoruz. Soguduktan sonra üzerine pudra şekeri serpiyoruz afiyet olsun.

Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f