LAKTOZSUZ (LAKTOSEFREIE)
ORMAN MEYVELİ PASTA
Taban Keki
3 yumurta sarısı
Yarım çay bardağı laktozsuz süt
1 çay bardağından bir parmak eksik şeker
1 tepeli yemek kaşığı kakao
1paket kabartma tozu
1çay bardağı çekilmiş ceviz
1çay bardağı un
KREMASI
250 ml.laktozsuz sıvı krema
1 paket vanilyaşeker
ÜST SOSU
300gram Ahududu (dondurulmuşda olur)
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı bitkisel jelatin (yada 2 yemek kaşığı nişasta )
Şeker , yumurta sarısı ve sütü birlikte çırpıyoruz. Ceviz ,kakao ,kabartma tozu ve unu ekleyip ,karıştırıyoruz.
24''lık kelepçeli kalıba yağlı fırın kağıdı serip,harcımızı boşaltıyoruz. 180 'C yaklaşık olarak 40dakika pişiriyoruz.
Kremaya vanilya ekleyip çırpıyoruz.
Buzdolabında bekletiyoruz.
Üzerinin sosu için bütün malzemeleri kücük bir tencereye koyup koyulaşana kadar pisiriyoruz. Ilıyıncaya kadar bekletiyoruz.
Pastamızın taban kekinin üzerine kremayı boşaltıp düzeltiyoruz. Ilık sosuda üzerine boşaltıp buzdolabında dinlendiriyoruz.
Afiyet olsun
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder