PUDİNGLİ AHUDUDULU PASTA
Günler icin ,okul aktiviteleri ve beş çayı saati icin aksamdan yapabileceginiz pratik bir pastam var bugün
Keki icin
(Su bardagı ölcüm 200ml'dir)
5 yumurta
1 su bardagi süt
1 su bardagından bir parmak eksik seker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 bucuk su bardagı(tepeli) un
1 paket cikolatalı Pudding+750 ml süt
1 paket kepekli dikdörtgen büsküvi
2 yemek kaşığı hindistancevizi
2 yemek kaşığı cekilmis antepfıstığı
1 paket ahududu
Kekimiz icin öncelikle fırınımızı 180'C açıp ısıtırıyoruz.
Yumurtanın sarısını seker ve vanilya sekeri ile kıvam alana kadar çırpıyoruz.Daha sonra ılık süt kabartma tozu ve 2 bardak un ilave ederek çırpıyoruz.
Yumurtanın beyazını bir kac damla limon suyu ile kar gibi olana kadar çırpıyoruz.
Iki harcı birbirine katıp kalan unuda üzerine ekleyip spatula yardımıyla yediriyoruz.
Dikdörtgen kelepceli kek kalıbına yaglı fırın kağıdı serip harcı bosaltiyoruz.
Üzeri hafif pembelesinceye kadar icinide kontrol ederek pisiriyoruz.
Pudingi posetindeki tarife göre hazırlayıp sogutuyoruz.
Keki kalıptan cıkarıp tepsiye biraz hindistancevizini ekeleyip tekrar kalıba yerlestiriyoruz.
Hindistancevizini servis etmemizi kolaylastıracaktır.
Soguyan pudingi kekin üzerine bosaltıp düzeltiyoruz.
Isterseniz kekinizi bir fincan nescafe ile islatabilirsinizde.
Resimdeki gibi büsküvileri yerlestirip süslüyoruz. Buzdolabında bir gecen bekletip servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder