Köstebek Pasta
2 tane yumurta
1 su bardağı soda
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
2 su bardağı un
Yarım su bardağı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
İç Kreması için
2 paket sıvı krema
2 paket krema sertlestiricisi
(Yada 2 paket kremsanti +1 buçuk su bardağı soğuk süt )
3 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 paket vanilya
4 adet muz
Süslemek için
Renkli pasta şekerleri
Yumurta ve şekeri 5 dakika kadar çırpıyoruz.
Yağı ve sodayı ekleyip karıştırıyoruz.
Un, vanilya, kakao ve kabartma tozunu eleyerek azar azar ekliyoruz.
26 'lık kelepçeli kek kalıbını yağlıyoruz.Kekimizi boşaltıp tezgaha 2-3 kez vuruyoruz.
Önceden ısıttıgımız fırında 190'C de pisiriyoruz .
Kekimizi soguduktan sonra kalıptan çıkarıyoruz.
Orta kısmını resimdeki gibi oyup bir tabağa alıyoruz.
Sıvı kremayı ve krema sertlestiricisi koyulasana kadar çırpıyoruz. Hindistan cevizi ve vanilyasını ekliyoruz kısa devre çırpıp kremamızı hazırlıyoruz.
(Kremsanti kullanacaksanız soğuk sütle çırpıp hindistan cevizi ve vanilyayı katıp karıştırıyoruz. )
Kekimizi ortasına muzları bütün olarak yerlestirip üzerine hazırladığımız kremayı boşaltıp düzeltiyoruz.
Kekin oyup aldığımız göbek kısmını elimizle ufalayip ortadan başlayarak kekin üzerindeki kremaya azar azar yapıştırıyor. Elimizle biraz bastırıp düşmesini engelleyip bütün kek parçalarını kullanarak pastamızı tamamlıyoruz.
Renkli şekerlerle dilediğiniz gibi süsleyip servis ediyoruz.Afitet olsun
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder