Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

SAHURLUK LEZZETLER




SAHURLUK LEZZETLER

BALON EKMEK
KUYMAK
BÖRÜLCE SALATASI




BALON EKMEK
3 su bardağı (200ml bardak)ılık su
2 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
1 paket yaş maya
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kg. yakın un

Ilık Suyun içerisine un hariç diğer malzemeleri ekleyip çırpıyoruz.Azar azar un ekleyerek yumusak bir hamur yoguruyoruz. Hamurumuzu yarım saat dinlendiriyoruz.
Hamurumuzdan mandalina büyüklüğün de yumuklar yapıp 15 dakika daha beklettikten sonra hamurları pasta tabağı büyüklüğünde açıyoruz.
Teflon tavayı orta ateste ısıtıp sonra tek tek bazlamalari pisiriyoruz. Afiyet olsun.


KUYMAK

3 -4  kişilik

70 gr . tereyağ (2 tepeli yemek kaşığı)
2-3 su bardağı ılık su
4-5 yemek kaşığı mısır unu
200gr.kuymak peyniri yada hafif olması için mozzarella peyniri
yağlı severler için kaşar peyniride olur.

Kuymak peyniri Karadeniz Bölgesinde bulmak çok kolay ben her tatilimde mutlaka birkaç kg.alip küçük paketler yapıp buzlukta hazır bulundururum.
Tereyağını kısık ateste eritiyoruz. Yağı yakmamak çok önemlidir.
Eriyen tereyağının içerisine mısır ununu ekleyip ocağımızı da orta ateşe alıp kavuruyoruz.
Mısır unu göz göz olmaya başlayınca önce ilk bardakla suyu koyup iyice karıştırıyoruz. Sonra kalan suyunu ilave edip 10 dakika kadar pişiriyoruz. Suyunu çekerse mutlaka su ilave ediyoruz.
Özellikle ev yapımı mısır unu suyu çok çekiyor.
Peynirimizi katmadan önce ocağımızı iyice kısıp mısır unlu karışımın akıcı kıvam da olmasına dikkat ederek (eğer kuru olduysa su ilave edip puding kıvamını ayarlayın)peynirleri ekleyip eriyene kadar bekletip sıcak sıcak servis ediyoruz.Afiyet olsun.




BÖRÜLCE SALATASI

1 su bardağı haşlanmış Karagöz / Börülce
Bir tutam maydanoz
3-4 dal yeşil soğan yada kuru soğan
1 adet domates
Acı -tatlı biber turşusu  ( isteğe bağlı )

Sosu için
1 çay bardağı zeytinyağ
yarım limon suyu
1 diş ezilmiş sarımsak  (isteğe bağlı )
tuz, karabiber

Börülceyi önce yıkayıp tencereye boşaltıp bol suda pisiriyoruz.
Pişen börülceyi soğuk sudan geçirip süzgeçte bekletiyoruz.
Maydanozu ve diğer malzemeleride küçük küçük doğruyuruz.
Börülcelerle salatayı karıştırıyoruz.
Zeytinyağına diğer malzemeleride ekleyerek çırpıyoruz. Salatanın üzerine döküp istediğiniz şekilde servis ediyoruz.
Afiyet olsun.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f