Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

BEŞ ÇAYINDA BEŞ AYRI LEZZET 2

BEŞ ÇAYINDA BEŞ LEZZET BİR ARADA




YEŞİL MERCİMEK SALATASI

Bizim oralarda salçalı ve biraz sulu yapılıp adına BAT denen nefis bir ara öğünü birde salata şeklinde denedim .Lezzeti on numara ayrıca tek başına yenilebilir .
Beş çaylarınızı tamamlayacak garantili bir Salata

1 buçuk şu bardağı yeşil mercimek
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
6-7adet yeşil soğan
1 adet kırmızı kapya biber

Sosu için
1 çay bardağı zeytinyağı
1 limon suyu
Karabiber , pul biber , sumak , tuz
Nar ekşisi  (isteğe bağlı )

Mercimekleri bol suyla haslayıp , süzüp sogutuyoruz .
Yesillikleri ince ince doğuyoruz .
Zeytinyağını limonla çırpıp baharatlarını ekleyip sosumuzu tamamlıyoruz.
Mercimeği yeşillikler ve sosla birlikte karıştırıp servis tabağına alıyoruz .
Limon ve kırmızı biber dilimleriyle süsleyip servis ediyoruz . Afiyet olsun



ATOM  (KURU BİBER MEZESİ )
2 kişilik

6-7 adet kurutulmuş süs biberi  (tatlı -acı isteğinize göre )
1 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı ucu ile toz kırmızı biber
250 gr.süzme yoğurt
1 diş sarımsak
Tuz
Kekik

Ben acı biber kullandıgım için çok acı olmasın diye çekirdeklerini çıkarıp 2-3 parçaya böldüm.Tavsiyemdir acı biberin çekirdeklerini çıkarırken mutlaka eldiven kullanın benim gibi yanmayın.Yanarsanızda ellerinizi sütte bekletin 😊  Zeytinyağını ve sıvıyağı teflon tavada ısıtıp biberleri karıştırarak bu yağda biberleri kizartıyoruz . Dikkat edin kuru biberler kızgın yağda çok çabuk kızarıyor .
Biberleri ocaktan alıp  üzerine toz kırmızı biber serpip alt üst ediyoruz .
Yoğurdun içerisine ezilmiş sarımsağı ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
Servis tabağına aldığımız yoğurdun ortasına kızaran biberleri dizip tavada ki yagıda üzerine döküyoruz.Bolca kekik ekeleyip servis ediyoruz.
Detayli resim ve tarif icin linki tiklayiniz http://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2017/01/atom-kuru-biber-mezesi.html


KAKAOLU VE MEYVE PARÇACIKLI KEK

4 adet oda sıcaklığında yumurta
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kekler için  karışık meyve
Un

Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.Sütü sıvıyağı ekleyip vanilya ce kabartma tozunu katıp ununu azar azar eleyerek ilave ediyoruz.
Kekin kıvamı ayarkadıktan sonra bir kase kadar harçtan alıp içerisine kakao katıp karıştırıyoruz.
Sade harcımızın içerisine meyve parçalarını katıp karıştırıyoruz.
Silikon kabı ıslatıp önce sade harçtan biraz kalıba boşaltıp üzerine kakaolu harcı kaşık kaşık boşaltıp en üste kalan harcı boşaltıp önceden ısıtılmış fırında
185'C pişiriyoruz. Afiyet olsun
http://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2016/11/kakaolu-ve-meyve-parcacikli-kek.html



Ağızda Dağılan Tatlı Kurabiyeler

250gr.tereyag
(Oda sıcaklığında)
1 su bardağı sıvı yağ
1paket kabartma tozu
1 tane yumurta (sarısı üzerine sürülecek)
6 tepeli yemek kaşığı şeker
6 yemek kaşığı elma sirkesi
Un

Kızım yok diye zaman zaman üzülüyorum ama oğullarım mutfak isleri ev islerinde birbirleriyle yarışıyorlar kurabiyelerin büyük çoğunluğu oğlum sekillendirdi.
Rabbim evlatlarımızın bahtını açık etsin acılarını göstermesin.

Tereyağını oda sıcaklığında elimizle yogurup üzerine sıvıyağ, yumurta akı, şekeri katıp yoguruyoruz. Sirkesini ve kabartma tozunu ilave edip köpükler olusunca azar azar un ilave edip ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Hamurdan misket büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak 6-7 tanesini fırın tepsisi içinde birlestirerek çiçek şekli veriyoruz.
Hamurdan cevuz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayarak şerit oluşturup yüzük halkası gibi ic içe geçirip uçlarını sıkıyoruz.
Bir miktar hamuru krema torbasına doldurup fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde sıkıyoruz.
Biz oğlumla istediğimiz şekilleri verdik sizde hayal gücünüze göre kurabiyelerinizi sekillendirin
Yumurtaya fircamızı degdirip kurabiyelerimize küçük dokunuşlarla hafif vurarak sürüyoruz.180'C hafif renk alana kadar pisiriyoruz. Afiyet olsun http://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2015/03/agzda-daglan-tatl-kurabiyeler.html




Ispanaklı Çiçek Börek

Kalabalık kahvaltılar ve özel günlerde sunumuyla göz dolduran ve lezzeti tartışılmaz bu güzel böreği yapmaktan zevk alıyorum. Hem pratik hemde görsel isterseniz patatesli veya peynirli de yapabilirsiniz.

2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
1paket yaş maya
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 kg.yakın (800gr.)un

İç Harcı
250gr.taze ıspanak
2 yemek kaşığı sıvıyağ
100gr. beyaz peynir
1 tatlı kaşığı tuz
1tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı ucuyla karabiber

Üzerine
1 yumurta sarısı

Ilık sütün içerisine mayayı ve şekeri eritip sıvıyağı ekleyip karıştırıyoruz.
Tuz ve ununu ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoguruyoruz.
Hamurumuzu yarım saat dinlendiriyoruz.
Dinlenen hamurdan dört büyük yumak döküyoruz.
Ispanaklari yıkayıp ince ince kıyıyoruz yağını ve baharatlarını katıp karıştırıyoruz.
Peyniri ayrı bir kapta eziyoruz.
Her yumağı tepsimizin büyüklü kadar açıyoruz.
1.YUMAK-İlk yufkayı yağlı fırın kağıdına serip üzerine ıspanaklı harçtan seriyoruz.
2.YUMAK-İkinci yufkayı açıp üzerine kapatıyoruz . Üzerine peynir ekeliyoruz.
3.YUMAK-ucuncu yumağı açıp peynir serdigimiz yufkanın üzerine kapatıyoruz. Üzerine ıspanaklı harç seriyoruz.
4.YUMAK-en sonuncu yumağı da açıp diğerinin üzerine kapatıyoruz. Elimizle biraz bastırıyoruz.
Böreğin ortasına nescafe fincanı kapatıp önce dört eşit parçaya sonra tekrar 8 parçaya toplamda 16 parçaya kesiyoruz.
Her parçayı içe bakacak şekilde iki kez çevirip ikiserli olarak yanyana birleştiriyor uz.
Bütün parçaları aynı şekilde yapıp böreğimizi tamamlıyoruz.
Yumurta sarısını sürüp 200'C önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Afiyet olsun.http://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2015/03/ispanakl-cicek-borek.html





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f