Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

LAKTOZSUZ ÇİLEKLİ PASTA


LAKTOZSUZ ÇİLEKLİ PASTA

6 yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
Yarım çay bardağı ılık su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı kakao

Kreması için 
1litre LAKTOZSUZ süt 
5 yemek kaşığı nişasta 
1 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı 
1 yemek kaşığı tereyağı 
1 paket vanilya şekeri 
2 paket LAKTOZSUZ sıvı krema  (Laktosfrei schlagsahne )
1 çay bardağı Çilek yada Nar şurubu

Üzeri için
250 gr.Çilek
Üzüm
2 tane muz

*Kremamız için tencereye süt, şeker, un,şurub ve nişastayı koyup koyulasana kadar karıştırarak pisiriyoruz. Kıvam aldıktan sonra tereyağını ekleyip ocaktan alıyoruz. İlk sıcaklığı geçince vanilyasını ekleyip,arada bir karıştırarak soğutuyoruz. Soguduktan sonra sıvı kremaları katıp mikserle yüksek ayarda çırpıyoruz buzdolabında bekletiyoruz. 

*Yumurtanın sarısını şeker ve su ile krema kıvamı alana kadar çırpıyoruz. Un, kabartma tozu,kakao ve vanilyayı eleğe koyup karışıma ekleyip karıştırıyoruz.
*Yumurtanın beyazını limon suyu ile beyazlayana kadar çırpıyoruz. İki harcı birleştiriyoruz spatulayla karıştırarak yediriyoruz.

*26'lık kelepçeli kalıbımızı margarinle yağlayıp unluyoruz harcımızı boşaltıp mutfak tezgahına bir kaç kez vurarak kabarcıklarını alıyoruz.
*Önceden ısıttıgımız fırında 200’C pişiriyoruz

*Pandispanya 3 eşit parçaya kesiyoruz
*Her kata krema sürüp muz dilimleri diziyoruz,her kata aynı islemi yapıp kalan kremayla pastamızı kaplıyoruz.
*Buzdolabında 2-3 saat dinlendiriyoruz.Servis yapmadan bir saat kadar önce meyvelerini üzerine istediginiz gibi dizip pastamızı servis hazırlıyoruz.
*Afiyet olsun. 








  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f