Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

PEYNİRLİ AÇMA BÖREK



Dışı Çıtır Çıtır ici yumuşacık PEYNİRLİ BÖREĞiM

2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
Un

İç Harcı için
Yarım kg.beyaz peynir
Bir tutam kıyılmış maydanoz
Karabiber ,toz kırmızı biber

Üzerine Sürmek için
1 yumurta

Yumakları açmak için 1 su bardağı sıvı yağ - Ilık sütün icerisine şekeri ve mayayı katıp eritiyoruz.
- Sıvıyağı, tuz ekleyip çırpacakla çırpıyoruz. Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yoguruyoruz.
- Hamurumuzu yarım saat dinlendiriyoruz.
- Hamurumuzdan 10 adet büyük yumak döküyoruz.
Yumakların iki tarafını yağlayarak açmadan düzleyip üst üste bir tabaga dizip 5-10 dakika daha bekletiyoruz.

Her yumağı kendi yağıyla birlikte incecik açıyoruz. Ortasına peynirli harç koyup rulo yaparak hamuru topluyoruz. Her yumaga aynı islemi yapįp fırın tepsisine diziyoruz.
Fırın tepsisinde yarım saat daha dinlendirdikten sonra yumurtasını sürüp 180'C önceden ısıtılmış fırında pisiriyoruz.
Afiyet olsun.
 
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim










  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f