Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

PEYNİRLİ & PATATESLİ TOMBUL POĞACA




PEYNIRLi yada PATATESLİ  TOMBUL POĞACA


4 su bardağı  ılık süt
1 buçuk su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tuz
2 tane küp seker
1paket yas maya

Un


İç Harcı 
1 kase ufalanmış  beyaz peynir 


Ilık sütün içerisine  mayayı ufalayıp  eritiyoruz , yağını, tuz ve şekeri ekleyip azar azar un ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.Hamurumuzu yarım saat dinlendiriyoruz. 
Dinlenen hamurdan cevizden biraz büyük yumaklar döküp üzerine nemli bir mutfak bezi örtüp yarım saat daha mayalandırıyoruz. 
Mayalanan yumaklarımızı elimizle bastırarak çay tabağından biraz büyük açıyoruz. Ortasına bir yemek kaşığı peynir koyup D şeklinde bastırmadan kapatıp bir parmak içerden resimdeki gibi bastırıyoruz. 
Bütün yumaklara aynı işlemi yapıp yağlı kağıt serdigimiz fırın tepsisine yerleştiriyoruz. 
Yumurta sarısını sürüp önceden ısıttıgımız fırında 200’C pişiriyoruz afiyet olsun.
Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz  https://www.facebook.com/mutfakkeyfim








  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f