CEVIZLI EV ÇEMENİ
4 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı çemen unu yada galeta unu
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
Yarım çay bardağı su
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı ucuyla Karabiber, kırmızı toz biber ,yeni bahar kimyon ve tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
İsteğe bağlı olarak bir miktar pul biber
Tokatlı olupta Çemen yemeyen çok az insan vardır herhalde. Çocukluğumuzda kocaman legenlerle yoğrulur icerisine kıymada eklenip sucuk kadar kıymetli bir lezzet hazırlanırdı. Kış günleri sobanın gözünde tepsilerle köy ekmeginin üzerine sürülüp kızartılırdı.O zaman çocuk aklı bilmiyorduk kokusu aylarca eve sinerdi şimdi ise bu lezzetten kokuyor diye uzak duruyoruz.
Çemen ununu Aktarlardan temin edebilirsiniz.Cemen unu yerine galeta unu yada kurutulmuş ekmek içide kullanabilirsiniz.
Biber Salçası domates salçasını ,ezilmiş sarımsağı ve suyu derin bir kasede karıştırıyoruz.
Baharatların hepsinden birer çay kaşığı ucuyla alıp bir kasede harmanlıyoruz.
Baharatları salçaya ekleyip karıştırıyoruz.
Çemen ununu ve ceviz içini ekleyip kahvaltılık çemenimizi karıyoruz.
Afiyet olsun
YASEMiNLE MUTFAK KEYFi iNSTAGRAM https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
0 yorum:
Yorum Gönder