Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

AKŞAM YEMEĞİ



FIRINDA HİNDİ KOL
KURUTMA FASULYE YEMEĞİ
PİLAV
SEBZELİ  MERCİMEK ÇORBASI
SALATA
TURŞU





SEBZELİ MERCİMEK ÇORBASI

1 adet kabak
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı kırmızı mercimek
2 yemek kaşığı bulgur
1 diş sarımsak
3 su bardağı sıcak su
tuz, karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı kuru nane
pul biber

Sebzeleri küçük küçük dogruyoruz.Zeytinyağını katıp ocakta biraz kavuruyoruz.
Mercimek ve bulguru yıkayıp çorbaya ilave ediyoruz
Biraz karıştırıp sıcak suyunu katıyoruz. Sebzeler yumuşayana kadar kaynatıyoruz.
Blenderla çorbamızı pürüzsüz olana kadar çırpıyoruz.
Ocağa tekrar tencereyi koyup baharatlarını ekleyip kıvamı koyu ise biraz daha su ilave edip çorbamızı hazırlıyoruz.
Zeytinyağını yağ tavasında biraz ısıtıp nane ve pul biberini ekleyip karıştırıyoruz.
Dikkat edin zeytinyağı yanmasın ılık olması yeterli
Çorbamıza hazırladığımız sosu döküp karıştırıyoruz.
Sıcak sıcak isteğe bağlı olarak limonla servis edebilirsiniz afiyet olsun

Detaylı resimler için linki tıklayınız https://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2015/03/sebzeli-mercimek-corbas.html



HİNDİ BUT /KOL/GÖGÜS

Tavuk etini çok uzun zamandır mutfagıma sokmuyorum. Bio ürünler bile olsa tavuk tadı hiç kalmamış. Beyaz et ihtiyacımızı Kaz ve Hindi etiyle karşılıyoruz.Lezzet olarak tadı henüz bozulmamış olması beni sevindiriyor.

Kaz ve Hindi parçalanmış olarak taze dondurulmuş Metro ve Merkür de bulabilirsiniz.


2 kişilik

1 adet hindi But

Brokoli

Karnıbahar


Sosu için

200 ml.sıvı krema

1 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı un

Köri,karabiber,tuz

1 diş ezilmiş sarımsak..


Hindi butunu yıkayıp tencereye 2-3 bardak su ve bir tutam tuzla haslanmaya bırakıyoruz.

Hindimiz haslandıktan sonra bir tavaya alıp sevdiginiz baharatları ekeleyip kendi yağı ile biraz kavrulmaya bırakıyoruz.
Ben iki kişilik hazırladığım için fırına sürmedim.

Sebzeleri küçük parçalara ayırıyoruz.Tencereye su koyup bir tutam tuz atıyoruz.Genelde kaynayan suyun buharında pişiriyorum bugün acelem vardı su da  8-10 dakika haşladım.Pistiklerinde biraz diri oluyor.

Tereyağını eritip unu biraz kavuruyoruz.Sarımsagını baharatlarını ekleyip kremasını katıp kaynamaya bırakıyoruz.

Tavada hafif kavrulan etimizi ve sebzelerimiz servis tabağına alıp üzerine sosunu döküp servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Detaylı resimler için linki tıklayınız https://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2018/03/hindi-but-soslu-sebzeler.html


Kurutma Fasulye Yemeği


Yazın taze Fasulyeler den kurutmalık yaptık, kışa da hazır yemek oldu. Zahmetli gibi görünsede lezzeti de bambaşkadır.


1 kase kurutma fasulye

1 adet kuru soğan

2 adet etli kırmızı biber

2 su bardağı sıcak su

Yarım çay bardağı zeytinyağı

1 yemek kaşığı salça

Tuz, karabiber

Fasulyeleri ayıtlıyoruz yazdan kuruttugumuz için temiz olsada bir elden geçiriyoruz.

2-3 bardak sıcak suyu Fasulyelerin üzerine boşaltıp yumuşamasını sağlıyoruz.

Tencereye zeytinyağını koyup üzerine robotta çektiğimiz soğan ve kırmızı biberleri ekliyoruz. Biraz kavurup salçasını ekliyoruz üzerine sıcak suyu boşaltıyoruz. Bir taşım kaynatıp fasulyeleri ilave ediyoruz.

Fasulyeler pişmeye yakın baharatlarını atıp servis ediyoruz.

Afiyet olsun

Detaylı resimler için linki tıklayınız https://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2015/12/kurutma-fasulye-yemegi.html



NOHUTLU PİRİNÇ PİLAVI

1 su bardağı haşlanmış nohut
2 buçuk su bardağı pirinç
4-5 su bardağı tavuk suyu
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağı
Bir kaç damla limon suyu
Tuz

* Tereyağını ve sıvıyağı tencereye koyup birlikte ısıtıyoruz.
* Pirinçleri yıkayıp süzgeçte beklettikten sonra tencereye ilave edip kavuruyoruz.
* Kavrulan pirinçlere nohutu katıp karıştırıyoruz
* Tavuk suyunu ekleyip limon suyu ve tuzunuda atıp suyun yarısını çekene kadar pişiriyoruz.
* Bir taşım kaynadıktan sonra orta ateşte pişmeye bırakıyoruz .
* Suyunu çektikten sonra bir kez karıştırıp üzerine kağıt havlu kapatıp ocağı iyice kısıp hem demlenmesini hemde pişmesini tamamlıyoruz
* Afiyet olsun
Detaylı resimler için linki tıklayınız https://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2016/05/nohutlu-pirinc-pilavi-tavuk-suyu-ile.html



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f