Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

LAVAŞ EKMEĞİ



Lavaş Ekmeği
1 kg. Un
Yaş mayanın dörtde biri
Tuz
Ilık su

LAVAŞ  ekmeginizi kendiniz yapın hazır paketlerdeki katkı maddeleri sağlığınızla oynuyor. Hangi ekmek 2 yıl bozulmadan kalabilirki?  Paketlerin üzerindeki raf ömürlerinin uzun olması bile şüphe uyandırıyor.

-Unumuzu yoğurma kabına koyup ortasını açıyoruz .Maya ve tuzu katıp azar azar su ilave ederek ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklıgında bir hamur yoğuruyoruz.
-Hamurdan cevizden biraz büyük yumaklar döküyoruz. Üzerine nemli bir mutfak bezi ile örtüyoruz.
- Yumakları servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz. İster pizza tavasında,  lahmacun makinasında yada teflon tavada fazla bekletmeden (kurutmadan) arkalı önlü pişiriyoruz.
- Pişirdigimiz lavaş ekmeklerini sofra bezine sarıyoruz. Piştikten sonra da kurumasını engellemiş oluruyoruz.
- İsterseniz  fazla yapıp buzluğunuzda saklayabilirsiniz.
-Afiyet olsun.
- Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim









 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f