İKİ RENKLİ KURABİYE
150gr Tereyağı
1 su bardağı Pudra Şekeri
2 adet yumurta
1 tepeli yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
3 su bardağı un
1 paket bonibon şekerleme
*Unu , vanilya , kabartma tozunu ve pudra şekerini yoğurma kabına alıp ortasını açıyoruz içerisine yumurtaları kırıp yumuşak tereyağını ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.
*Hamurumuzu iki parçaya ayırıyoruz.
*Yarısına kakao ekleyip tekrar yoguruyoruz
*Hamurları ayrı ayrı strec folyoyo sarıp buzdolabında yarım saat dinlendiriyoruz.
*Hamurlardan misket büyüklüğünde parçalar döküp yuvarlıyoruz. Ortasına renkli draje şeker bastırıp tamamlıyoruz.
*2 tane kakaolu iki tane sade misketi avucuma renk sırasıyla dizip yavaşça yuvarlıyoruz isterseniz üçer tanede alabilirsiniz üçlü hamur yuvarlarsaniz çarkı felek şekli alacaktır
*Önceden ısıtılmış fırında 180 'C içini çekene kadar 10-15 dakika arası pisiriyoruz
*Afiyet olsun
Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder