Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS



 İKİ RENKLİ KURABİYE

150gr Tereyağı
1 su bardağı Pudra Şekeri
2 adet yumurta
1 tepeli yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
3 su bardağı un
1 paket bonibon şekerleme

*Unu , vanilya , kabartma tozunu ve  pudra şekerini  yoğurma kabına alıp ortasını açıyoruz içerisine yumurtaları kırıp yumuşak tereyağını ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.
*Hamurumuzu iki parçaya ayırıyoruz.
*Yarısına kakao ekleyip tekrar yoguruyoruz 
*Hamurları ayrı ayrı strec folyoyo sarıp buzdolabında yarım saat dinlendiriyoruz.
*Hamurlardan misket büyüklüğünde parçalar döküp yuvarlıyoruz. Ortasına renkli draje şeker bastırıp tamamlıyoruz.
*2 tane kakaolu iki tane sade misketi avucuma renk sırasıyla dizip yavaşça yuvarlıyoruz isterseniz üçer tanede alabilirsiniz üçlü hamur yuvarlarsaniz çarkı felek şekli alacaktır
*Önceden ısıtılmış fırında  180 'C içini çekene kadar 10-15 dakika arası pisiriyoruz
*Afiyet olsun 

Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f