ERİK MARMELATI
Yediğimiz eriklerin çekirdeklerini Annannemizin bahçesine dikiyoruz. Çocuklar bu durumu öyle güzel algıladılarki her meyve çekirdeğini bahçeye gömüyorlar. Erik çekirdekleri yetişti kocaman ağaç oldu 3 yılda ve bize meyvelerini verdi taze taze Eriklerimizden Marmelat yaptık nefis oldu.
Malzemeler
500gr.sarı erik
250gr.kırmızı erik
700gr. toz şeker
1yemek kaşığı limon suyu
Erik Marmelatı Yapılışı
Erikleri yıkayıp kuruluyoruz.Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkarıyoruz.Olgun erik olursa cekirdekleri kolay çıkarŞekerle birlikte erikleri tencereye koyup 6-7 saat bekletiyoruz.Eriklerin suyu çıkmış ve şekeri icerisinde erimiş ise kaynatmaya hazır demektir.
Orta ateste recelimizi pisiriyoruz fokurdamaya başladığında limon suyunuda ekleyip karıştıdıktan sonra reçeli ocaktan alıp el blenderi ile pürüzsüz olana kadar çırpıyoruz.
Sonra tekrar ocaga koyup 10 dakika daha orta ateste kaynatıp sıcak sıcak cam kavanozlara doldurup ters çeviriyoruz serin bir yerde saklıyoruz.
Afiyet olsun
Facbook sayfam: facebook. com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder