BULGUR SALATASI
Sıcak yaz günlerinde yemek yerine hafif ve doyurucu bir lezzet ayrıca gün Sofralarınız, özel yemek davetleriniz içinde dolu dolu bir meze çeşitidir.
1 buçuk su bardağı bulgur
2 buçuk su bardağı sıcak su
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
4-5 adet yeşil soğan
4-5 adet cornişon turşusu
1 adet kırmızı taze biber
1 çay bardağı haşlanmış mısır
Tuz, Pulbiber
Sosu için
5 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım limon suyu
Tuz, karabiber
Bulgura suyu, sıvıyağı ve tuzu katıp pişiriyoruz. Piştikten sonra tencerede üzerine bir mutfak bezi örtüp dinlendiriyoruz.
Cornişon turşusunu, maydanoz, dereotunu ve soğanı minik minik doğruyoruz.
Zeytinyağına, limon, karabiber ve tuzu katıp çırparak salatamızın sosunu hazırlıyoruz.
Dinlenen ve soğuyan bulguru doğradığımız sebzelere katıyoruz, sosunu gezdirip karıştırıyoruz.
Salata tabağına alıp servis ediyoruz afiyet olsun.
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfi
0 yorum:
Yorum Gönder