FINDIK LAHMACUN
60 tane icin
Hamuru icin
1kase (500gr) Ilık süt
1su bardağı ılık su
1yemek kaşığı şeker
1paket kuru maya
tatlı kaşığı tuz
Un
Kıymalı Harç
1 kg. kıyma
3 tane kuru soğan
4-5 adet sarımsak
2 tane yeşil biber
1 paket domates sosu(pizza sosu da olur)
1 çorba kasesi kıyılmış maydanoz
2-3 yemek yumuşak margarin
tuz ,pul biber,kimyon
Ilık sütün içerisine kuru maya ve şekeri eritip 5-10 dk. Ön mayalama yapıp ılık suyu ve tuzuda katıp karıştırıyoruz azar azar un ekleyerek ele yapışmayan hamur elde edip 15-20 dakika bekletip cevizden biraz büyük yumaklar yapıp üzerine nemli bez örtüyoruz.
Soğanı yeşil biberi ve sarımsağı robatta çekip diğer malzemelerle karıştırarak harcımızı hazırlıyoruz. Harcınız kuru olmasın biraz akıcı olmalı ki hamurlara sürebilelim.
Yumakları çay tabağından biraz büyük açıp hazırladığımız harçtan birer servis kaşığı koyup kaşık yardımıyla sürerek hamurları hazırlıyoruz. 4-5 tane hazırlayıp ekmek tahtasına sıralıyoruz pişerken peş peşe rahat pisirebilmek için ön hazırlık yapıyoruzyapıyorum.
Lahmacun makinasında, teflon tavada ,fırında yada pizza tavasında pisiriyoruz Afiyet Olsun.
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder