EKSiLi
Bizim oralarda akşam üstü çaylarının yanına çakır domatesten bahçe biberinden yapılan nefis bir öğündür. Ekşili ismi domateslerin doğal ortamda yetiştirilen hafif ekşimsi olduğu için bu adı almıştır. Sebzeli diblede diyebiliriz.
4-5 adet yeşil biber
4-5 adet domates
1 adet soğan (isteğe bağlı )
1 çay bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı yıkanmış pirinç
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Biber ve soğanları küçük küçük doğruyuruz. Tavaya yağı koyup ocakta ısıtıp biber ve soganları ekliyoruz. Saydamlaşana kadar pişirip kabuğu soyulmuş küp şeklinde doğradığımız domatesleri ekleyip domatesler suyunu salana kadar pişiriyoruz. Sıcak suyunu ve tuzunu atıp karıştırıyoruz. Pirinçlerini ilave edip 5 dakika daha kaynatıp sıcak sıcak servis ediyoruz.Afiyet olsun.
BiziFacebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
Bizi instagramdan takip edebilirsiniz https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
0 yorum:
Yorum Gönder