Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

EKŞİLİ



Ekşili

Bizim oralarda akşam üstü çaylarının yanına çakır domatesten bahçe biberinden yapılan nefis bir öğündür. Ekşili ismi domateslerin doğal ortamda yetiştirilen hafif ekşimsi olduğu için bu adı almıştır. Sebzeli diblede diyebiliriz.

4-5 adet yeşil biber
4-5 adet domates
1 adet soğan  (isteğe bağlı )
1 çay bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı yıkanmış pirinç
Yarım çay bardağı sıvıyağ

Biber ve soğanları küçük küçük doğruyuruz. Tavaya yağı koyup ocakta ısıtıp biber ve soganları ekliyoruz. Saydamlaşana kadar pişirip kabuğu soyulmuş küp şeklinde doğradığımız  domatesleri ekleyip domatesler suyunu salana kadar pişiriyoruz. Sıcak suyunu ve tuzunu atıp karıştırıyoruz. Pirinçlerini   ilave edip 5 dakika daha kaynatıp sıcak sıcak servis ediyoruz.Afiyet olsun.
BiziFacebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim







  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f