Sodalı Pofuduk Açma
Nefis, bayatlamayan elinize aldığınızda puf puf pamuk gibi bir acma tarifimiz gelsin
1 su bardağı (200ml) maden suyu /soda
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 adet yaş maya yada 2 paket kuru maya
1 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
Un
Ara Katlara Sürmek İçin
125gr tereyağ oda sıcaklığında
Üzeri için
2 yumurta sarısı
Susam
Mayayı şeker ve ılık sütle eritip 5 dakika kadar bekletiyoruz.
Sıvı yağ, ,maden suyu/soda, tuzunu atıp elimizle biraz karıştırıp azar azar un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoguruyoruz. Hamurumuzun üzerini kapatıp yarım saat ile bir saat arası dinlendiriyoruz. Yoğurdunuz hamur 2 katı olana kadar mayalandırıyoruz.
Dinlenen hamurdan cevizden biraz büyük yumaklar yapıyoruz.
Hamuru elimizle çay tabağı kadar açıp içerisine tereyag sürüp rulo seklinde kapatıyoruz elimizle ileri geri sürterek uzun şeritler haline getiriyoruz.
İki şerit hanuru birbirine sararak ileri geri sürüp inceltip iki ucunu birlestirip Açma şekli vererek tepsiye diziyoruz.
Bütün hamura aynı işlemi yapıyoruz.
Yumurtasını sürüp susamını serpiştirip önceden ısıttıgımız fırında 190'C pişiriyoruz.
NOT: Ben hamurların hepsini açıp yağladım bu arada yağ hamurla birleşti ve yağlı olarakta 10 dakika bekledi sonra şekillendirdim
Afiyet olsun.
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim