Karadeniz Gelini Olarak Bugün KARALAHANA DİBLESİ Yaptım.
Oooo böyle dible olmaz diyenler bir durun
8 saat çalışıp ,sonra bahceye gidip son kalan mahsulleri toplayıp ,Bir taraftan ev toplayıp bir taraftan da yemek koyan birine bu söylenmez diye düsünüyorum.
Karadenizlilerin affına sığınarak
Buraya tarifimi bırakıyorum herkese selam olsun tadı muhteşem olmuş bir de benim tarifimi deneyin derim.
KARALAHANA DİBLESİ
1 demet Karalahana
1 adet kuru soğan
1 adet havuc
1 adet patates
2 yemek kaşığı bulgur
1 cay bardağı sıcak su
Tuz,karabiber ,pul biber
Zeytinyağı
1 adet kuru acı biber
Lahanaları yıkıyoruz .Soğan ,havuc ,patatesi ve Lahanları ince ince doğruyoruz .
Zeytinyağını tavaya koyup doğradığımız sebzeleri kavuruyoruz.
Bulgurunu ve baharatlarını katıp karıştırıyoruz. Lahanasını , biberi ve suyunu da ilave edip orta ateste pişmeye bırakıyoruz .
Afiyet olsun.
Bizi instagramdan takip edebilirsiniz https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
0 yorum:
Yorum Gönder