Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

KUZU ŞİŞ Ve MEZELER

 


KUZU ŞİŞ 

 1 Kg kuşbaşı kuzu eti 

Kekik,karabiber ,kimyon ,tuz Etleri baharatla karıştırarak çöp sişlere diziyoruz. Grilde çift taraflı pisiririyoruz. Afiyet olsun 

 


TAHINLI PİYAZ 

 1 buçuk su bardağı küçük boy kuru fasulye 

Bir tutam maydanoz 

1adet kırmızı kapya biber

1 adet kırmızı kuru soğan 

 Sosu için 2 yemek kaşığı tahin 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet limon suyu Pul biber, karabiber, tuz - 

Kuru fasulyeyi bir gece önceden ıslıyoruz ertesi güne bol suda haşlıyoruz. - Haşlanmış olan fasulyeyi süzgeçte bekletiyoruz - 

Tahin, zeytinyağı ve limon suyunu kasede çırpıyoruz. Baharatlarını ekleyip sosu hazırlıyoruz. - Fasulyeleri sosa boşaltıp karıştırıyoruz. - 

Maydanoz ve soğanı minik minik doğrayıp Fasulyelerin üzerine boşaltıp karıştırıyoruz ve servis tabağına alıyoruz. - Afiyet olsun 

 Bizi instagramdan takip edebilirsiniz  https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g






LAHANA SALATASI 

 Yarım lahana Bir tutam maydanoz 

 Bir tutam dereotu 

300 gr.süzme yoğurt 

1 yemek kasığı mayonez Tuz ,karabiber , 

2 yemek kaşığı elma sirkesi 

Lahanayı ince ince kıyıyoruz .1 yemek kaşığı tuzla lahanayı karıştırıp biraz bekletiyoruz. 

Yumusayan lahanayı sudan gecirip süzgeçte bekletiyoruz. 

Yogurt,mayonez ,karabiber ve sirkeyi salata kabında karıştırıyoruz. 

Suyunu çeken lahanaya maydanoz ve dereotunu doğrayıp yoğurtlu sosa karıştırıyoruz. 

Salatamızı servis etmeden önce biraz üzerine yagda yakılmış nane gezdirip servis ediyoruz. 

Afiyet olsun  Bizi instagramdan takip edebilirsiniz  https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f