Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

ERİKLİ PASTA

 



ERİKLİ PASTA 

125 gr.oda ısısında tereyağ

Yarım çay bardağı sıvıyağ 

2 yemek kaşığı yogurt

1 yumurta

1paket vanilya

1 paket kabartmatozu 

1 çay kasığı tarçın

3 tepeli du bardağı un


İç Meyvesi icin 

4-5 adet erik

1 yemek kaşığı şeker 

Kırpık Hamur için 

1 cay bardağı un 

Üzerine

1cay bardağı cekilmis ceviz

Pudra sekeri 

26'lık kelepceli kabımızı yağlıyoruz.Erikleri dilimleyip üzerine seker serpistirip üzerini strec folyo ile kapatıyoruz. 

Hamur malzemelerinı genis bir kapta yoguruyoruz .Elimize yapışmayan yumusak bir hamur yoguruyoruz. Hamurun üçde birini ayırıyoruz. 

Kücük parca hamura 1 cay bardağı un ekleyip hamuru cok sıkmadan tırtıklayarak karıştırıyoruz. 

Kalıbın tabanına büyük parca hamurumuzu yayıyoruz.Çatalla delikler açıp erikleri diziyoruz.


Üzerine kırpık hamuru serpistirip ceviz ekeliyoruz.


Önceden ısıtılmış fırında 200 'C kontrollü olarak pisiriyoruz.istege göre soguduktan sonra pudrasekeri ekliyoruz. 

Afiyet olsun. 

 

Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
 





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f