Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

ACUR KELEK VE SALATALIK TURŞUSU

 



SALATALIK ,ACUR VE KELEK TURŞUSU 


3 kg.salatalık acur yada kelek

1 kase sarımsak

1 demet maydanoz 


TURŞU SUYU 

5 litre kaynatılmış su

3 su bardağı sirke

4-5 adet defne yaprağı

1 yemek kaşığı top karabiber

4 tepeli yemek kaşığı  (200 gr ) kalın tuz

1 çay kaşığı ucuyla limon tuzu


Suyu kaynatıp bir leğene boşaltıyoruz, sirke hariç diğer malzemeleride ekleyip karıştırıyoruz.

Soguduktan sonra sirkesini ekleyip karıştırıyoruz.

Cam kavanozlara sebzeleri diziyoruz. Aralarına sarımsakları doğrayıp kavanozlara ilave ediyoruz.

İstege bağlı olarak limon dilimleride koyabilirsiniz

Kavanozların ağızlarına kadar turşu suyu ile doldurup kapaklarını kapatıyoruz.

Turşumuz bir kaç gün içinde olacaktır .

Afiyet olsun

 

Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim

 






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f