Yağlı Biber Turşusu
Bu senede bahçelerin maşallahı var kötü havaya rağmen bol bol sebzelerimiz yetişti çok şükür.Yağlı turşuyu bizim evde genelde kayinvalidem yapar elleri dert görmesin bende evlendikten sonra öğrendim. Eve yayılan kokusu dışında hazırlaması kolay bir tursu .Akşamdan yaparsanız sabaha kadar sirke kokusu uçup gidiyor
Tam ölçüsünde tarifimiz gelsin
2 su bardağı su
2 su bardağı zeytinyağı yada sıvıyağ
2 su bardağı sirke
2 yemek kaşığı tuz
1 baş sarımsak
1 kg.biber
4 adet 250gr cam kavanoz
Bir tutam maydanoz
Biberleri yıkayıp saplarından ayırıyoruz bıçakla burunlarından kesikler atıyoruz.
Sarımsakları soyup küçük küçük doğruyuruz.
Bir tutam maydanozu kıyıyoruz.
Tencereye suyu sirke ve yağı koyup tuzu atıp karıştırıyoruz kaynamaya bırakıyoruz.
Kaynadıktan sonra biberleri diri olacak şekilde haşlıyoruz.
Maşa yardımıyla renk alan biberleri sıcak sıcak kavanozlara dolduruyoruz.
Sarımsakları aralarına atıyoruz.
Tenceredeki turşu suyu soguduktan sonra kavanozlara doldurup üzerine maydanoz ekeleyip kapaklarını kapatıp serin bir yerde saklıyoruz.
Afiyet olsun.
Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
Bizi instagramdan takip edebilirsiniz https://www.instagram.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder