Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

Käsespätzle (Peynirli Hamur)




KÄSESPÄTZLE


"İngilizceden çevrilmiştir-Käsespätzle geleneksel bir Swabia, Allgäu, İsviçre, Liechtenstein ve Avusturya'nın en batı kesimi olan Vorarlberg'dir."alıntı

Eski mutfak tariflerinden biri olan Käsespätzle kızarmış sogan ve özel  peyniriyle (kokusu ve eriyik olması) yapılan yöresel bir tariftir.
Ayrıca yaşadıgımız Vorarlberg Bölgesinin de en meshur yemeklerinden diyebilirim

Ben peynir yemedigim icin çok fazla aramasamda eşimin en sevdigi yemektir.

4 kisilik
Hamuru Ìcin
300 Gr.un
3 tane yumurta
150 ml.sodalı su
1 cay kaşığı Tuz

Sosu icin
4 tane sogan
150 gr.Özel Spätzle Peyniri yada eriyip uzayabilen kaliteli bir eski kaşar peyniri
50 gr.tereyağı
Tuz ve karabiber

Pìşirmek icin
1 tencere su
Tuz

Unun ortasını açıp yumurtaları kırıyoruz.Soda ve tuzuda ekleyip spatulayla bir güzel karıştırıyoruz.
Akışkan bir hamur elde ediyoruz.

Tencereyi ocaga koyuyoruz Icerisine tuzunu ekleyip kaynatıyoruz.Kaynayan suyun üzerine ister özel Spätzle rendesi isterseniz normal rendeyi koyup bir spatula yardimiyla hamuru kaynayan suya rendeliyoruz.
Hamurlar pistiginde suyun üzerine cikacaktır.Pisen hamurları süzüp soguk  Sudan geciriyoruz.

Soganların iki tanesini halka seklinde yoguruyoruz.dogruyoruz.
Üzerine biraz un ekleyip kızgın yagda pembelesinceye kadar pisiriyoruz.Kağıt havlu üzerine alıp yagını cektıriyoruz.

Diger iki sogan ince ince küp seklinde dogruyoruz.Tereyagla birlikte genis bir tavaya hafif kavuruyoruz.Üzerine haşladığımız hamurları katıp peynirini ekleyip 4-5 dakika pisirip
Servis tabaklarına alıyoruz üzerine kızarmış sogan ekleyip servis ediyoruz .Afiyet olsun.


 



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f