Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

AKSAM MENÜSÜ




AKSAM MENÜSÜ

*MERCIMEKLİ BULGUR PİLAVI
*KARALAHANA SARMASI
*YUFKA EKMEGİ
*YOGURTLU KEREVİZ
*YESİL SALATA


MERCİMEKLİ BULGUR PİLAV

1 kase yeşil mercimek
2 kase bulgur...
100gr tereyağı
Tuz

Mercimeğe 3 kase su ekleyip pişiriyoruz.
Mercimegimiz pistikten sonra İçerisine bulguru ekleyip tuzunu atıp pişmeye bırakıyoruz.
Pilavın suyunu bulguru ekledikten sonra bir bulgurdan bir parmak yukarda olursa yeterli olacaktır.
Pilavımız pistikten sonra tereyağını yağ tavasında eritip pilavın üzerine gezdiriyoruz.
Afiyet olsun



KARALAHANA SARMASI
1 deste haşlanmış karalahana
1 kase pirinç
2 yemek kaşığı bulgur
1 orta boy kuru soğan yada 5-6 dal taze soğan
1tutam maydanoz
1tatlı kaşığı kuru reyhan yada bir deste taze reyhan
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz, karabiber, kimyon

Sosu için
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 diş doğranmış sarımsak
1 buçuk su bardağı sıcak su
tuz

Soğan ve maydanozu ince ince dogruyoruz. Pirinç ve bulguru yıkayıp süzgeçten geçirdikten sonra bir kaba alıp ortasını açıyoruz salca su ve zeytinyağını koyup karıştırıyoruz.Baharatlarını atıp soğan ve maydanozunu ekleyip karıştırıyoruz.
Lahana yapraklarını serip ortasını kesip alıyoruz. Kenar yapraklarını uzun seritler halinde kesiyoruz.
Serit halindeki yaprağı elimize alıyoruz 1 tatlı kaşığı harç koyup üçgen olacak sekilde harcın üstünü kapatıp sağlı sollu cevirerek sarıyoruz
Bütün lahana yapraklarını sardıktan sonra yağ tavasına sarımsakları doğrayıp yagla birlikte kavurup salçasını ve tuzunu atıp karıştırıyoruz sıcak suyunu katıp kaynatıyoruz sarmaların üzerine döküp düz bir tabak kapatıp orta ateşte pisiriyoruz
Afiyet olsun



YOGURTLU KEREVİZ

Kerevizli Havuç Yoğurtlama
500gr. natur yoğurt
2 tane orta boy havuç
yarım dilim kereviz ( bir bütünün yarısı)...
1 diş sarımsak
1çay kaşığı ucuyla tuz
istege bağlı olarak 2 yemek kaşığı mayonez ( ben koymuyorum mayonezsiz daha sağlıklı)

Havuçları ve kerevizi soyup rendeliyoruz.
Yoğurdu dövülmüş sarımsak ve tuzla çırpıyoruz.
Havuç ve kerevizleri katıp karıştırıyoruz soğuk olarak servis ediyoruz.
Kalan kerevize limon sürüp streç folye ile kaplarsanız bir dahaki kullanıma kadar kararmaz.



EV  YUFKASI

1 Kg.un
4 su  bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz

*Unumuzu geniş bir yoğurma kabına alıyoruz ortasını açıp önce tuzu sonra suyu azar azar ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoguruyoruz.
*Hamuru 5-10 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.
*Hamur dinlendikten sonra mandalina büyüklüğünde yumaklar döküp üzerine nemli bir bez örtüp rahat açmak için 15 -20 dakika daha dinlendiriyoruz.
*İster elektrikli sacda isterseniz pizza tavasinda yada büyük bir teflon tavayı istiyoruz.
*Yumakların alt ve üstüne un serpip pisireceginiz saca göre  oklava ile açıyoruz.
*Küçük bir sacda yapacaksanız yumakları ceviz büyüklüğünde dökerseniz dağa iyi olur
*Açtığımız hamuru sacda arkalı önlü pisiriyoruz.
*Kuru yufkaları  üst üste bir tepsi içine koyuyoruz.
*Yufkalarin üzerine bir bez örtüp aylarca saklayabilirsiniz


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f