Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

LİMON ŞEKERLİ CHEESCAKE

                 



Limon Şekerli Cheescake


* Tabanı İçin
1 paket (200gr.) Yulaflı Bisküvi
125gr yumuşak Tereyağı
1 çay bardağı ceviz

*Ara Kreması için
600gr. Labne peyniri
1 tepeli su bardağı(200gr.) şeker
2 yemek kaşığı  (60gr ) un
1 paket limon sekeri yada  vanilya
3 yumurta
2 paket sıvı krema(schlagsahne 400gr. )

*Üzerinin Sosu 
1 paket kremsanti +1 su bardağı soğuk süt
Pasta kirazı 
Antepfistığı


*Bisküvileri ve cevizi robotta çekip un haline getiriyoruz oda sıcaklığındaki tereyağla karıştırıp yoğuruyoruz. Tam bir hamur olmuyor dagılan formu sizi korkutmasın.
* 26'lık kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı fırın kağıdı serip kapatıyoruz. Kenarlarınada yağlı kağıt kesip yerleştirin. Taban hamurunu elinizle bastırarak yayıyoruz. Dövecekle iyice pekiştirip buzlukta diğer işlemler bitene kadar bekletiyoruz.
* Fırınımızı 200'C açıp içerisine ısıya dayanıklı bir kapla su koyup kaynamaya bırakıyoruz böylece Cheesecakeniz çatlamaz.
*Labne Peynirini şekerle birlikte mikserle  (3.ayarda)şekerler eriyene kadar çırpıyoruz
*Yumurtaları tek tek ekleyip karıştırarak kırıyoruz
*Sıvı kremayı ekleyip mikserle çırpıyoruz
*Mikserle çok yüksek devirde çırpmayın pişerken çatlama ve çökme yapabilir.
*Krema kıvamında ki harcı buzluktan çıkardığımız tabanın üzerine boşaltıyoruz uzun süreli pişeceği için ben ısı çemberi sardım ve önceden ısıtılmış fırında 200’C ısıda 10 dakika pişirip sonra fırın ısısını 150 'C düşürüp 45 dakika pişiriyoruz.
*Üzeri renk alınca fırını kapatıp cheesecake çıkarmadan hafif aralayıp soğumaya bırakıyoruz
*Kremsaantiyi soğuk sütle cırpıyoruz.
*Cheesecake üzerine kremsaantiyi boşaltıp düzeltiyoruz süslemesini tamamladıktan sonra buzdolabında 1 gece dinlendiriyoruz.
*Afiyet olsun
*Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim










  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f