Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

PAPATYA KURABİYE




PAPATYA KURABİYELER

125gr oda sıcaklığında tereyağı
1 tepeli su bardağı şeker
1 tane yumurta
1 su bardağı nişasta
1 çay bardağı (100ml) sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
Un

*Yumurta , şeker ve sıvıyağı krema kıvamı alana kadar çırpıyoruz.
*Tereyağını ve yoğurtdu ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz
*Nişastasını, kabartmatozu ve vanilyayı eleyerek ekleyip azar azar un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
*Hamurumuzun 3 de 1 ini ayırıp  az olan kısmına  kakao ekleyip yeniden yoguruyoruz. Her iki hamuru da streç folyoya sarıp buzdolabında yarım saat dinlendiriyoruz.
*Dinlenen Hamurdan misket büyüklüğünde yumaklar döküyoruz.
*Fırın kağıdı serdigimiz tepsimize 6 adet sade hamurdan hazırladığımız misketleri çiçek şeklinde diziyoruz. Ortasına kakaolu hamurdan bir adet misket koyu biraz elimizle sıkıştırarak çiçek şeklini veriyoruz.
*Kürdanla kenarlarına hafif bastırarak şekil veriyoruz
*Bütün hamurA çiçek şekli verdikten sonra buzdolabında yarım saat dinlendiriyoruz.
*Önceden ısıttıgımız fırında 180’C ısıda  10 -15 pişiriyoruz
*Afiyetolsun
Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
Bizi instagramdan takip edebilirsiniz https://www.instagram.com/mutfakkeyfim





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f