Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

İŞKEFE (YUFKA EKMEĞİ )




İŞKEFE  (YUFKA EKMEĞİ )

Çocukluğum oklava gölgesinde geçti. Kendimi mahalle arasında büyümüş olarak şanslı görüyorum. Kışa girmeden bahcelerden, tarlalardan kuru gazel yapraklarını toplayıp sacda yakmak için ekmekliklere doldururduk.
Mahallenin kadınları imece usulü sırayla sabah erkenden kalkıp tahta ekmek tekneklerinde degirmenden gelen unlari yogururlar iki kişi açar iki kişi pişirir bir kişi getir götür işlerine bakardı.  Kater Kater ekmekler yapılırdı. Bizlerde hamur tahtaları arasında küçük yumaklarla oynar elimize tutturulan fetilleri yerdik. Güzel bir çocukluk geçirdim Zile 'deki bütün komşularımızı saygıyla selamlıyorum

1 Kg.un
4 su  bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz

*Unumuzu geniş bir yoğurma kabına alıyoruz ortasını açıp önce tuzu sonra suyu azar azar ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoguruyoruz.
*Hamuru 5-10 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.
*Hamur dinlendikten sonra mandalina büyüklüğünde yumaklar döküp üzerine nemli bir bez örtüp rahat açmak için 15 -20 dakika daha dinlendiriyoruz.
*İster elektrikli sacda isterseniz pizza tavasinda yada büyük bir teflon tavayı istiyoruz.
*Yumakların alt ve üstüne un serpip pisireceginiz saca göre  oklava ile açıyoruz.
*Küçük bir sacda yapacaksanız yumakları ceviz büyüklüğünde dökerseniz dağa iyi olur
*Açtığımız hamuru sacda arkalı önlü pisiriyoruz.
*Kuru yufkaları  üst üste bir tepsi içine koyuyoruz.
*Yufkalarin üzerine bir bez örtüp aylarca saklayabilirsiniz

Bizi facebookta takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f