Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

ETLİ EKMEK




ETLİ EKMEK

1Kg.un
1 yemek kaşığı tuz
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
3-4 şu bardağı ılık su

İçi Harcı
300 gr yağlı kıyma
3 adet kuru soğan
6-7 dış sarımsak
Bir tutam ince kıyılmış maydanoz
Kimyon, karabiber , tuz
1 paket pizza sosu yada 3 -4 yemek kaşığı domates salçası

Unun ortasını açıp şeker,tuz ve kuru mayayı koyup azar azar şu ilave ederek hamurumuzu yoğurmaya başlıyoruz hala cıvık kıvamında iken sıvıyağı da ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoguruyoruz. Hamuru yarım saat dinlendirip yumurta büyüklüğünde yumaklar döküp üzerini nemli bir bezle örtüyoruz.

Soğan ve sarımsağı robotta çekiyoruz diğer malzemeleri de ekleyip karıştırıyorum.
Yumaklari pasta tabağı büyüklüğünde açıyoruz kaşık yardımı ile üzerine harç sürüp teflon tavada , fırında yada pizza tavasında pişiriyoruz. Afiyet olsun

 
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim







  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f