KARALAHANA DİPLESİ
Bu güzel yöresel yemek Ordu/Gülyalı 'dan sevgili Emine Kalafat Teyzemin ellerinden soframızda yer aldı. Emine Teyzem beş dakika yerinde durmaz ya çalışır, ya pişirir yada hasta bakar Rabbim sağlıklı uzun ömürler nasip etsin ona Ordu 'daki en sıcak , en içten en güzel annelerden birisidir.Ellerin dert görmesin....
Bir deste karalahana
1 adet havuc
1 adet patates
1 çay bardağı pirinç
Tuz, pul biber karabiber
1 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
Lahanaları ince ince kıyıyoruz. Patates ve havucu küp şeklinde küçük küçük doğuyoruz.
Lahana, patates ve havucu bol suyla yıkıyoruz.
Tencerede zeytinyağı ile ince kıyılmış soğanı hafif öldürüyoruz.Üzerine biraz yıkanmış sebzelerden koyup biraz yıkanmış pirinç ekliyoruz. Sonra bir kat daha sebze ve biraz daha pirinç en üste de baharatlarını koyup orta ateşte fazla karıştırmadan pişiriyoruz. Afiyet olsun
Ordu /Gülyalı 'ya selamlar sevgiler
Bizi facebookta takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder