Tahinli Burma Çörek
Poğaça ve börekten biraz daha farklı ekmeksi bir tadı olan kete ve çörekleri çok seviyorum .Rahmetli Annannemin tuzsuz ekmekleri yada annemin pide büyüklüğündeki ketelerini aratmayacak bir lezzetle karşınızdayım.
2 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya (instant)
Yeterince un
Katlara sürmek için
100 gr.eritilmiş tereyağı
4 yemek kaşığı şeker
1 kase ceviz
3 yemek kaşığı tahin
Üzeeine sürmek için 1 yemek kaşığı sıvıyağ
Ilık sütün içerisine şeker ve mayayı koyup eritiyoruz . Sonra diğer malzemeleri de ekleyip ele yapismayan bir hamur yoguruyoruz. Yarım saat kadar dinlenmeye bırakıyoruz .
Tereyağını eritip tahin ve şekerle karıştırıyoruz .
Dinlenen hamurdan 8 yumak yapıyoruz . her yumağı servis tabağı kadar acıyoruz.
Yufkalara tereyağlı karışımdan sürüp üzerine ceviz ekliyoruz ve bütün Yufkalara üst üste gelecek şekilde aynı işlemi yapıyoruz .
Yağlama işlemi biten hamuru açabildiğiniz kadar açıyoruz . Birer parmak kalınlığında şeritler halinde kesiyoruz . Her şeridi ikiye katlayıp büküyoruz ve fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
Üzerine sıvıyağ sürüp önceden ısıtılmış fırında 200'C pisiriyoruz . Afiyet olsun
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder