Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

YOĞURTLU KABAK MEZESİ


YOĞURTLU KABAK MEZESİ

*2 adet kabak
* 1 çay bardağı çekilmiş ceviz yada badem
* Yarım çay bardağı zeytinyağı 
*Tuz , karabiber 
*1 tatlı kaşığı biber salçası 
*1yemek kaşığı tereyağı 
*Yarım çay bardağı su
*Nane
*300gr  süzme yoğurt 
*2 diş sarımsak 
*Bir tutamkıyılmış dereotu 

Kabakları rendeliyoruz. Teflon tavada zeytinyağı ile kavuruyoruz. 
Ocaktan aldıktan sonra ceviz veya bademi ekleyip karıştırıyoruz.  
Süzme yoğurtun içerisine sarımsağı ezip baharatlar ve dereotu ile karıştırıyoruz. 
İçerisine kavurdugumuz kabağı ekleyip karıştırıyoruz. Servis tabağına alıyoruz. 
Tereyağını eritip salçayı biraz kavurup nanesini atıyoruz suyunu ilave edip biraz soğuduktan sonra Kabak yoğurtlusunun üzerine döküyoruz. Afiyet olsun .

Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
Bizi instagramdan takip edebilirsiniz https://www.instagram.com/mutfakkeyfim  





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f