HAŞHAŞLI BÜKME ÇÖREKLER
2 su bardağı sıvı krema yada ılık süt
2 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
Un
İç Harcı için
1 kase dövülmüş Sarı Haşhaş
1 su bardağı sıvıyağ
Üzerine Sürmek için
1 yumurta
- Ilık sütün yada kremanın üzerine şekeri ve mayayı katıp eritiyoruz.
- Sıvıyağı, tuz ekleyip çırpacakla çırpıyoruz. Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yoguruyoruz.
- Hamurumuzu yarım saat dinlendiriyoruz.
- Hamurumuzdan 5-6 adet büyük yumak döküyoruz.
- Haşhaşla sıvıyağı karıştırıyoruz.
- Yumağımızı açabildiğiniz kadar açıp üzerine 2-3 yemek kaşığı haşhaş sürüyoruz. Yufkanın bir kenarından başlayarak rulo haline getiriyoruz. Ruloyu elimizle ileri geri sürterek biraz inceltiyoruz.
- Rulo halindeki hamuru bıçakla iki ucundan ortasına doğru kesiyoruz. Hamurun iki ucunu farklı yönlere doğru çevirip bir araya birleştiriyoruz yağlı fırın kağıdı serdigimiz tepsimize yerleştiriyoruz.
- Bütün yumaklara aynı işlemi yapıyoruz. Tepside 15-20 dakika daha dinlendiriyoruz.
- Yumurtasını sürüp önceden ısıttıgımız fırında 200'C pisiriyoruz
- Afiyet olsun
- Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
-Bizi instagramdan takip edebilirsiniz https://www.instagram.com/mutfakkeyfim
1 yorum:
Harika görünüyor ellerinize sağlık
Yorum Gönder