Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

Kremşantili Pıt Pıtlı Pasta



Kremşantili Pıt Pıtlı  Pasta

Oğlum Mert Efe ile gece gece pasta yapmanın zevkini yaşadık pastayı bitirmeden yatmadı. Fotolar ve süslemeler Mert Efe 'den sevgili takipcilerimize özeldir.
Aslında limonlu cheesecake yapıyordum ama Mertin hayal gücü bizi bu pastayı hazırlattı.
Pastayı süslerken bir o kadarda  hayaller kurdu çizgi filmleri pastanın süslemesine bağladı, derken sıradaki pasta planını yaptı bu çocukta ışık var ☺☺☺☺

● Tabanı İçin
1 paket (200gr.) Yulaflı Bisküvi
125gr yumuşak Tereyağı
1 çay bardağı ceviz
●Ara Kreması için
600gr. Labne peyniri
1 tepeli su bardağı(200gr.) şeker
2 yemek kaşığı  (60gr ) un
1 paket vanilya
3 yumurta
2 paket sıvı krema(schlagsahne 400gr. )
●Üzeri için 
1 paket çilekli  kremşanti ( 2li pajetkerden)
2 paket sıvı krema yada 2 su bardağı  soğuk süt 
2 tatlı kaşığı toz antepfıstığı 
Nane yaprağı 
●Bisküvileri ve cevizi robotta çekip un haline getiriyoruz oda sıcaklığındaki tereyağla karıştırıp yoğuruyoruz. Tam bir hamur olmuyor dagılan formu sizi korkutmasın.
● 26'lık kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı fırın kağıdı serip kapatıyoruz. Kenarlarınada yağlı kağıt kesip yerleştirin. Taban hamurunu elinizle bastırarak yayıyoruz. Dövecekle iyice pekiştirip buzlukta diğer işlemler bitene kadar bekletiyoruz.
● Fırınımızı 200'C açıp içerisine ısıya dayanıklı bir kapla su koyup kaynamaya bırakıyoruz böylece Cheesecakeniz çatlamaz.
●Labne Peynirini şekerle birlikte mikserle  (3.ayarda)şekerler eriyene kadar çırpıyoruz
●Yumurtaları tek tek ekleyip karıştırarak kırıyoruz
●Sıvı kremayı ekleyip mikserle çırpıyoruz
●Mikserle çok yüksek devirde çırpmayın pişerken çatlama ve çökme yapabilir.
●Krema kıvamında ki harcı buzluktan çıkardığımız tabanın üzerine boşaltıyoruz uzun süreli pişeceği için ben ısı çemberi sardım ve önceden ısıtılmış fırında 200’C ısıda 10 dakika pişirip sonra fırın ısısını 150 'C düşürüp 45 dakika pişiriyoruz.
●Üzeri renk alınca fırını kapatıp cheesecake çıkarmadan hafif aralayıp soğumaya bırakıyoruz
●Kremşantiyi krema yada sütle koyulaşana kadar çırpıyoruz. Kremamızı krema torbasına doldurup pastamızı istediğiniz gibi süsleyip fıstık ve nane yapraklarıyla da renklendiriyoruz. 
●Afiyet olsun
●Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
●Bizi instagramdan takip edebilirsiniz https://www.instagram.com/mutfakkeyfim









  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f