Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

ÇOBAN BOHÇASI



Çoban Bohçası

Farklı şekilde tarifler hazırlamayı seviyorum bu poğaçada yanlış hatırlamıyorsam buharda pişen bir mantı şeklinden esinlenerek yaptım yumuşak ve şekil olarakta çok güzel oldu isterseniz peynir, kıymalı yada ıspanaklı da hazırlayabilirsiniz.

3 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 yumurta (sarısını üzerine sürmek icin ayırıyoruz)
1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
un

İç Harcı 

1 kase haşlanmış patates  
1 çay tabağı kadar kıyılmış maydanoz 
1 çay tabağı kadar kıyılmış dereotu
Pul biber, tuz, karabiber
1 tatlı kaşığı domates salçası 

Üzerine 
bir miktar çörekotu
Yumurta sarısı

Mayayı ılık süt  ve şekerle karıştırarak eritiyor
Yumurta akı,tuz, sıvı yağ ve un ile hamurumuzu yoğuruyoruz. Yarım saat dinlendiriyoruz.
Dinlenen hamurdan ceviz  büyüklüğünde yumaklar yapıp üzerine nemli bir mutfak bezi örtüp yarım saat daha dinlendiriyoruz.
Patatesi baharatlar ve salça ile karıştırıyoruz üzerine yeşilliklerini katıp iç harcını hazırlıyoruz.
Yumakları çay tabağından biraz büyük açıyoruz. Resimdeki gibi önce üçgen olacak sekilde kenarlarını uçta birleştiriyoruz.
Kenarlarda oluşan cepleride birbiriyle birleştirip şeklimizi tamamlıyoruz.
Yumurta sarısını sürüp cepli kısımlara çörekotu serpiştirip önceden ısıttıgımız fırında 190'C pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 yorum:

selma Yıldırım dedi ki...

Aayyy Yasemin'ciğimmm... ne diyeyim sözün bittiği yer maşallah... süppeeeersin seeeen.... iyi ki tanımişım dediklerimin başindasınız Sieda'cım ve seeenn... çok güzel fikir oldu bu da bana... Allah razı olsun canım kardeşim

Yasemin Yigit dedi ki...

Teşekkürler Abla farklı sunumları seviyorum ☺☺☺

Susam Corekotu dedi ki...

çok güzel hayran oldum emeğine sağlık

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f