Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

SODALI BAYATLAMAYAN PAMUK POĞAÇA



PAMUK POĞAÇA

Bugüne kadar yaptığım bütün hamur işlerinde özellikle dikkat ettiğim iki temel ilkem var birincisi lezzet garantisi ,ikincisi ertesi güne kaldığında yada bir gün önceden yaptığımda bayatlamadan kalmasıydı. Şimdiye kadar verdigim tarifleri yapanlardan, tadanlardan tam not aldım teşekkürler.
Nefis, bayatlamayan elinize aldığınızda puf puf pamuk gibi bir poğacamız var hadi tarif gelsin

1 su bardağı  (200ml) maden suyu /soda
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 adet yaş maya yada 2 paket kuru maya
1 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
Un

İç Harcı
1 kase beyaz peynir ( yada patates, kıyma, ıspanak isteğinize göre )

Üzeri için
2 yumurta sarısı
Çörekotu
Susam

Mayayı şeker ve ılık sütle eritip 5 dakika kadar bekletiyoruz.
Sıvı yağ, ,maden suyu/soda, tuzunu atıp elimizle biraz karıştırıp azar azar un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoguruyoruz. Hamurumuzun üzerini kapatıp yarım saat  ile bir saat arası dinlendiriyoruz. Yoğurdunuz hamur 2 katı olana kadar mayalandırıyoruz.
Dinlenen hamurdan cevizden biraz büyük yumaklar yapıyoruz toplam 26  adet pogaca çıkıyor ve iki tepsi oluyor.
Hamuru elimizle çay tabağı kadar açıp içerisine harç koyup kapatıyoruz elimizle ileri geri sürterek minik ekmek şekli verip tepsiye diziyoruz.
Bütün hamura aynı işlemi yapıyoruz.
 Yumurtasını sürüp çörekotunu ve susamını serpiştirip önceden ısıttıgımız fırında 190'C pişiriyoruz.
Bolca yapıp buzlukta da saklayabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 yorum:

sieda nur dedi ki...

Yasemin her zamanki gibi harika olmus, ellerine saglik

Yasemin Yigit dedi ki...

Teşekkürler abla

EMELCE LEZZETLİ ANLAR dedi ki...

Ellerinize sağlık.

Yasemin Yigit dedi ki...

Teşekkürler

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f