Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

ÇİKOLATA DALGALI BATON PASTA


 Çikolata Dalgalı Baton Pasta

Küçük kalıplarla ve az malzeme ile misafirlerinizi ev halkını sevindirebileceginiz pastalar yapmaya ne dersiniz?
Bizim evde her hafta 2 küçük pasta yapılmazsa birşeyler eksik gibi hissediyorum. Kilo ile sorunumuz yok çok şükür ☺

(4-6 kişiliktir )
2 yumurta
1 tepeli su bardağı +1 yemek kaşığı (150gr )un
1 buçuk tepeli yemek kaşığı  (40gr )nişasta
1 tepeli çay bardağı (80gr ) şeker
2 yemek kaşığı kakao
1paket vanilya
1paket kabartma tozu
Bir fiske tuz

Kreması için
500ml.süt
1 su bardağından bir parmak eksik  (90gr )un
1 tepeli çay bardağı (80gr ) şeker
1tepeli yemek kaşığı  (20gr)nişasta
2 yemek kaşığı kakao
40gr çikolata
2 paket vanilya

Süslemek için
1 çay bardağı sıvı krema
50gr beyaz çikolata
50gr.bitter çikolata
1 paket dondurulmuş Orman Meyvesi  (istediğiniz meyveyi kullanabilirsiniz )

- Süt, un şeker, nişasta ve kakaoyu tencereye koyup karıştırarak pişiriyoruz krema kıvamı aldığındaçikolatayı ekleyip ocaktan alıyoruz ilk sıcaklığı geçtikten sonra vanilyasını katıp arada bir karıştırarak soğutuyoruz.
- Yumurtanın sarısını şekerle krema kıvamı alana kadar çırpıyoruz.
- Un, vanilya, nişasta ve kabartma tozunu eleğe koyup yarısını yumurtanın sarısına azar azar eleyerek ilave ediyoruz.
- Yumurtanın beyazını tuzla birlikte köpük haline gelene kadar çırpıyoruz.
- İki harcı birleştirip kalan unu ve kakaoyu azar azar ekleyerek spatulayla karıştırıp pandispanyayı hazırlıyoruz.
- Dikdörtgen kelepçeli kalıbı yağlayıp unluyoruz harcımızı boşaltıp mutfak tezgahına bir kaç kez vurarak kabarcıklarını alıyoruz.
- Önceden ısıttıgımız fırında 180’C pisiriyoruz.
- Pandispanyayı üç eşit parçaya kesiyoruz her kata krema sürüp meyve serpiştiriyoruz.
- Kalan krema ile pastamızı kaplıyoruz.
- Buzdolabında bir saat kadar dinlendiriyoruz.
- Tavaya Bitter çikolatayı ve  kremanın yarısını katıp orta ateşte eriyene kadar karıştırıyoruz.Kalan krema ile beyaz çikolatayı da aynı işlemi yapıyoruz.
İlk sıcaklığı geçince pastamızın üzerine kaşık yardımıyla şeritler atıp pastamızı süslüyoruz. Buzdolabında bir saat daha dinlendirip servis ediyoruz
- Afiyet olsun
-
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim











  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f