Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

MOR LAHANA TURŞUSU




Tam bir turşu çılgını olarak yaz-kış
zevkle yaptığım salatalara da kullandığım
Mor Lahana Turşusu


1adet orta boy mor lahana
1çay tabağı kalın tuz
yarım limon
Üzüm sirkesi

4-5 diş doğranmış sarımsak  (isteğe bağlı )
 
Orta boy lahanayı ikiye bölüp ortasındaki sert kısmını çıkarıp ince ince dogruyoruz geniş bir legene koyup üzerine tuz ekeleyip limonu sıkıp 4-5 saat bekletiyoruz.
Arada karıştırarak tuzun lahanayı yumuşatmasına yardım ediyoruz. Yumuşayan lahanayı bol su ile 2-3 kez yıkayıp tuzunun bir kısmını akıtıyoruz.
Süzgeçten geçirip sarımsağını ekleyip kavanozlara dolduruyoruz.
üzerine üzüm sirkesi koyup kapağını kapatıyoruz ertesi gün yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun. 
Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz  https://www.facebook.com/mutfakkeyfim










  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Çok severim lahana turşusunu.. ellerinize sağlık..

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f