Kemikli Kuzu Kol Tandır
Şöyle çatalı batırınca dağılan, kemiği ayrılan ama haşlama tadından da biraz daha lezzetli bir et tarifi arayanlara hemde tencerede pisirilebilecek nefis bir tarifim var
1 buçuk kg.doğranmış kemikli kuzu kol
3 diş sarımsak
2-3 top karabiber
bir tutam biberiye
Kekik, kimyon, pul biber, tuz
Etleri sudan geçirip tencereye koyuyoruz.Sarımsak , top karabiber ve biberiyeyide ekleyip hiç su koymasan tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte kaynatıyoruz. Etler kendi suyunu saldıktan sonra ocağı biraz daha kısıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Suyunu çektikten sonra bir bardak sıcak su ekleyip orta ateste pişmeye bırakıyoruz.
Sonra tekrar suyunu çekince sıcak su ekleyip toplamda orta ateşte 1buçuk saat kadar aynı işlemi yapıp pişiriyoruz.
Etlerimiz iyice pistikten sonra baharat ve tuzunu atıp tencerenin kapağını açıp etleri kendi yağıyla biraz kızartıyoruz. Çift taraflı kızarttıktan sonra yarım su bardağı sıcak su ilave edip tencerenin tabanına yapışan parçaları kaynatıp sos olarak kullanıyoruz.
Eğer dana eti kullanacaksanız mutlaka sıvıyağ ekleyip kızartın aksi takdirde çok kuru ve yavan olur.
Afiyet olsun.
Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder