KURU DOMATES EZMESİ
500 gr.kuru domates
3-4 dal taze reyhan
2 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı sıcak su
100 gr.rendelenmis Parmesan Peyniri
Karabiber, pul biber ve tuz
Karabiber,
Domatesleri sıcak su ile birlikte robotta parçalıyoruz.( İsterseniz domatesleri sıcak suda bekletip yumusadiktan sonra robotta çekebilirsiniz).
Üzerine diğer malzemeleri de ekleyip özleşene kadar çekiyoruz.
(Çok kuru olursa biraz daha zeytinyağı ilave edebilirsiniz. )
Servis tabağına alıp üzerine biraz zeytinyağı gezdirip servis ediyoruz.
Afiyet olsun
500 gr.kuru domates
3-4 dal taze reyhan
2 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı sıcak su
100 gr.rendelenmis Parmesan Peyniri
Karabiber, pul biber ve tuz
Karabiber,
Domatesleri sıcak su ile birlikte robotta parçalıyoruz.( İsterseniz domatesleri sıcak suda bekletip yumusadiktan sonra robotta çekebilirsiniz).
Üzerine diğer malzemeleri de ekleyip özleşene kadar çekiyoruz.
(Çok kuru olursa biraz daha zeytinyağı ilave edebilirsiniz. )
Servis tabağına alıp üzerine biraz zeytinyağı gezdirip servis ediyoruz.
Afiyet olsun
GiRiT MEZESi
Adındanda anlaşılaçağı gibi GİRİT mutfağına ait bu mezeyi İster kahvaltıda isterseniz soğuk meze olarak hazirlayabileceginiz nefis bir lezzet. Peyniriniz ne kadar lezzetli olursa mezenizde o kadar lezzetli olur.
*300gr.beyaz peynir (Ezine Peyniri)
*2 diş sarımsak
*1 çay bardağı çekilmiş ceviz
*1 çay bardağı zeytinyağı
*karabiber, kimyon, kekik , tuz
Beyaz peyniri çatalla iyice eziyoruz. Ezilmiş sarımsağı ekleyip ezmeye devam ediyoruz.Diğer malzemeleri de ekleyip her seferinde ezerek karıştırıyoruz. Tuz oranını peynirin tuzunu dikkate alarak ekleyin.Zeytinyağını azar azar ilave edip peynire yediriyoruz. Peynir her karşımda zeytinyağını emecektir. . Bu oranı yakalamanız önemlidir. Mezemizi servis tabağına alıp servis ediyoruz. Afiyet olsun
Bizi facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
Adındanda anlaşılaçağı gibi GİRİT mutfağına ait bu mezeyi İster kahvaltıda isterseniz soğuk meze olarak hazirlayabileceginiz nefis bir lezzet. Peyniriniz ne kadar lezzetli olursa mezenizde o kadar lezzetli olur.
*300gr.beyaz peynir (Ezine Peyniri)
*2 diş sarımsak
*1 çay bardağı çekilmiş ceviz
*1 çay bardağı zeytinyağı
*karabiber, kimyon, kekik , tuz
Beyaz peyniri çatalla iyice eziyoruz. Ezilmiş sarımsağı ekleyip ezmeye devam ediyoruz.Diğer malzemeleri de ekleyip her seferinde ezerek karıştırıyoruz. Tuz oranını peynirin tuzunu dikkate alarak ekleyin.Zeytinyağını azar azar ilave edip peynire yediriyoruz. Peynir her karşımda zeytinyağını emecektir. . Bu oranı yakalamanız önemlidir. Mezemizi servis tabağına alıp servis ediyoruz. Afiyet olsun
Bizi facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
TAVUK ŞiS
1 kg.tavuk göğsü
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı su
1 yemek kaşığı yoğurt
Kimyon, karabiber, kekik,biberiye, tuz
Tavuk göğsünü kuşbaşı şeklinde doğruyoruz.
Zeytinyağını yoğurtla birlikte çırpıyoruz içerisine salça ve suyu ekleyip en son baharatlarını atıp karıştırıyoruz.
Doğradığımız etleri bu sosta bir kaç saat bekletiyoruz.
Sonrasında etleri çöp şişlere takıp tost makinesini grill fonksiyonunda ısıttıktan sonra şişleri pişiriyoruz .Afiyet olsun
Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
1 kg.tavuk göğsü
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı su
1 yemek kaşığı yoğurt
Kimyon, karabiber, kekik,biberiye, tuz
Tavuk göğsünü kuşbaşı şeklinde doğruyoruz.
Zeytinyağını yoğurtla birlikte çırpıyoruz içerisine salça ve suyu ekleyip en son baharatlarını atıp karıştırıyoruz.
Doğradığımız etleri bu sosta bir kaç saat bekletiyoruz.
Sonrasında etleri çöp şişlere takıp tost makinesini grill fonksiyonunda ısıttıktan sonra şişleri pişiriyoruz .Afiyet olsun
Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder