Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

AKSAM MENÜSÜ


Bugünün Menüsü

KREMALI HINDI ETI
GARNITÜRLÜ PILAV
EZME
KEREVIZLI YOGURT




GARNİTÜRLÜ PİLAV

1 su bardağı pirinc
1 adet havuç
2 yemek kaşığı mısır
2 Yemek kaşığı bezelye
Bir parca kereviz
1 kücük boy patates
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
2 bucuk su bardağı sıcak su


Garnitürlerden havuc ,patates ve kereviz kücük kücük dogruyoruz diger garnitürlerle birlestirip karıştırıyoruz.
Tencereye sıvıyağı koyup yıkadığımız pirincleri kavuruyoruz.
Pirincin suyunu katıp tuzunu ayarladıktan sonra tereyağını da ekleyip orta ateste bir taşım  kaynatıyoruz.
Kaynayan pilava garnitürleri ekleyip bir kere karıştırıp pismeye bırakiıyoruz.
Pilavımızı dinlendirdikten sonra servis ediyoruz .
Afiyet olsun.



KREMALI HİNDİ ETİ

500gr.ince dogranmış hindi eti yada tavuk eti

Sosu icin
2 Yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
Tuz karabiber ,kekik ,zerdeçal
1 Paket sıvı krema

Eti tenceremize koyuyoruz.Kendi suyunu cekene  kadar kavuruyoruz.Etleri vor tabaga alip teencerenin dibinde unu tereyagla  kavurup baharatlarini ekleyip sıvı kremasını ekliyoruz .
Kaynadıktan sonra etleri içine koyup kısık ateste kaynatıp servis ediyoruz.
Afiyet olsun.



EZME

2 adet domates

1 adet kırmızı etli biber

1 adet acı /tatlı yeşil biber

1 adet iri kuru soğan

4 diş sarımsak

4-5 dal maydanoz saplarıyla birlikte

2 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

Kuru reyhan, nane, dereotu kurusu

Yedibahar ( yedi çeşit baharat )

Karabiber, tuz, isot

Yarım çay bardağı zeytinyağı


● Soğanı ve sarımsağı robatta bir tur çekip iri bırakıyoruz.

● Üzerine kırmızı ve sivri biberleri kesip ilave ediyoruz birlikte çekip iyice küçülttükten sonra derin bir tabağa boşaltıyoruz.

● Maydanozları saplarıyla birlikte çekiyoruz.

● Domatesleri dörde bölüp maydanozun üzerine doldurup bütün baharatları da ekleyip çekiyoruz.

● Soğan ve biberlerin üzerine boşaltıyoruz.

● Zeytinyağını harcımızı üzerine döküp karıştırıyoruz sık gözlü bir süzgeçe boşaltıp 1 saat kadar suyunun süzülmesi için buzdolabında bekletiyoruz

● Servis tabağına alıp servis ediyoruz.

● Ezmenin suyu tam süzülmezse 3 kat havlu peçeteyi servis tabağının üzerine kapatıp biraz bastırın ve bu şekilde bekletin

● Afiyet olsun

KEREVIZLI HAVUÇ YOĞURTLAMA 



500gr. natur yoğurt
2 tane orta boy havuç
yarım dilim kereviz ( bir bütünün yarısı)...
1 diş sarımsak
1çay kaşığı ucuyla tuz
istege bağlı olarak 2 yemek kaşığı mayonez ( ben koymuyorum mayonezsiz daha sağlıklı)


Havuçları ve kerevizi soyup rendeliyoruz.
Yoğurdu dövülmüş sarımsak ve tuzla çırpıyoruz.
Havuç ve kerevizleri katıp karıştırıyoruz soğuk olarak servis ediyoruz.
Kalan kerevize limon sürüp streç folye ile kaplarsanız bir dahaki kullanıma kadar kararmaz.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 yorum:

Güloanne mutfakta dedi ki...

Afiyetler olsun ellerinize sağlık.Sevgiler

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f