Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

BEŞ ÇAYINDA BEŞ AYRI LEZZET




CEViZLi EKMEK ÜSTÜ SOSU
ELMALI KEREViZ SALATASI
DRAJELi MUFFiNLER
ELMALI KURABiYELER
HASHASLI BÜKME BÖREK




CEVİZLİ EKMEK ÜSTÜ SOSU

Kahvaltılarınız ve beş çaylarınız için nefis bir lezzet mutlaka deneyin isteğe göre acılı-acısız da yapabilirsiniz.

1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
yarım çay bardağı zeytinyağ
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı kekik
1 diş ezilmiş sarımsak  (isteğe bağlı )
Zerdeçal, tuz, karabiber, pul biber

Tuz hariç bütün malzemeleri geniş bir kaseye koyup karıştırarak yediriyoruz. Çok fazla zorlanmadan birbirine karışıyor. Tuzunu ilave edip karıştırıyoruz baharatlarını ve acısını da kendi damak tadınıza göre ayarlamalısınız.Ekmek üstüne sürerek yada servis tabağına koyup  yiyebilirsiniz .Afiyet olsun.


ELMALI KEREVİZ SALATASI

Her yemeğin yanında hatta tek başına bile bir öğün geçirebileceğiniz nefis bir lezzetdir. Yemek yerine en çok tercih ettiğim salataların başında yer alıyor. Mutlaka denemelisiniz sunumu size kalmış.
2 adet elma
Yarım kereviz
3 yemek kaşığı iri çekilmiş ceviz
1 diş sarımsak
Tuz
2 su bardağı süzme yoğurt
Yarım limon

Elmayı resimdeki gibi kesip ortasını ve içini  soyacakla alıyoruz. Soyduğumuz elmaya limon sıkıp ovuyoruz böylece kararmasını engelliyoruz.
Çıkardığımız elma içini rendeleme robotuna dolduruyoruz. Kerevizin kabuğunu alıp küçük parçalara bölüp elma ile birlikte rendeliyoruz .
Sarımsağı da ezip ekliyoruz.
Ceviz ve tuzunu da ilave edip yoğurdu katıp karıştırıyoruz.
Oydugumuz elmalara doldurup servis ediyoruz.
Afiyet olsun.


Drajeli Muffinler

150 gr.eritilmiş tereyağ...
4 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
2 buçuk su bardağı un

Üzeri için
40gr sütlü çikolata +1 çay bardağı sıvı krema 

40 gr. Beyaz çikolata
Renkli drajeleri şekerler 
Hindistan cevizi

*Yumurtayı köpürene kadar orta ayarda mikserle çırpıyoruz.Şeker, vanilya ve ılık sütü katıp çırpıyoruz. 

*Mikseri kapatmadan çok sıcak olmamak koşulu ile ılık eritilmiş tereyağını yavaş yavaş katıp çırpıyoruz.
*Muffin kalıplarına ikişer kepçe (küçük sos kepçesi) harç dolduruyoruz.
*Önceden ısıtılmış fırında 190'C içini çekene kadar pisiriyoruz. 

*Sıvı kremayı kaynama noktasına getirip icerisine çikolatayı ekleyip eritiyoruz.
*Muffinler soğuduktan önce çikolataya batırıp tepsiye diziyoruz. 
Sonra benmari usuli erittigimiz beyaz cikolatayi krema torbasına doldurup muffinlerin üzerine çizik olacak şekilde sıkıp renkli drajeleri üzerine koyuyoruz.Kenarlarına hindistan cevizi ekleyip servise hazırlıyoruz.
*Afiyet olsun  http://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2016/10/drajeli-muffinler.html



Elmalı Kurabiyeler

250gr.tereyağı yada margarin
1 yemek kaşığı yogurt
3 yemek kaşığı nisasta...
1 su bardağı pudra şekeri
1tatlı kaşığı kabartma tozu
1paket vanilya
Un

İç Harcı için
2-3 adet rendelenmiş elma
5 yemek kaşığı şeker
1tatlı kaşığı tarçın
1çay bardağı iri çekilmiş ceviz

Öncelikle elmaları rendeleyip şeker ve tarçınla ocakta elmaların diriligi geçene kadar pisiriyoruz. Ocaktan alıp soguduktan sonra cevizini katıp karıştırıyoruz.
Tereyağ ve yoğurdu karıştırıyoruz, un hariç diğer malzemeleri katıp yoğurmaya başlıyoruz.Ununu azar azar katarak ele yapışmayan ama kuruda olmayan bir hamur yoguruyoruz.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parcalar alıp elimizle çay tabağı büyüklüğünde açıp yarısını bıçakla eşit şekilde kesikler yapıp diğer yarısına elma harcı koyup yavaşca yuvarlıyoruz.
Fırın tepsisine koyarken kenarlarını bir birine doğru yaklaştırıyoruz.
200 'C üzeri pembeleşinceye kadar pisiriyoruz. Afiyet olsun

http://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2015/04/elmal-kurabiyeler.html







Haşhaşlı Bükme Börek

Tokatlı (Zile' li) olupta haşhaş bilmeyen yoktur diye düşünüyorum . Her evde bir haşhaş dibegi bulunurdu, Annemin bahçede haşhaş yetiştirdiğinide hatırlıyorum Küçük tüpte tavalar içinde karıştıra karıştıra kavrulan haşhaş kokusunu hala hissedebiliyorum.
Kavrulan Haşhaşları azar azar dibege koyup yerinden kalkmayan dibek sapıyla var gücüyle dövülen haşhaş emeği çok olduğu için değerlidir bizim oralarda. . .

2 su bardağı sıvı krema yada ılık süt
2 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
Un

İç Harcı için
1 kase dövülmüş Haşhaş
1 su bardağı sıvıyağ

Üzerine Sürmek için
1 yumurta

- Ilık sütün yada kremanın üzerine şekeri ve mayayı katıp eritiyoruz.
- Sıvıyağı, tuz ekleyip çırpacakla çırpıyoruz. Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yoguruyoruz.
- Hamurumuzu yarım saat dinlendiriyoruz.
- Hamurumuzdan 5-6 adet büyük yumak döküyoruz.
- Haşhaşla sıvıyağı karıştırıyoruz.
- Yumağımızı açabildiğiniz kadar açıp üzerine 2-3 yemek kaşığı haşhaş sürüyoruz. Yufkanın bir kenarından başlayarak rulo haline getiriyoruz. Ruloyu elimizle ileri geri sürterek biraz inceltiyoruz.
- Rulo halindeki hamuru bıçakla ikiye kesiyoruz. Hamurun iki ucunu farklı yönlere doğru yuvarlayıp yağlı fırın kağıdı serdigimiz tepsimizin ortasına bükerek yerleştiriyoruz.
- Bütün yumaklara aynı işlemi yapıyoruz. Tepside 15-20 dakika daha dinlendiriyoruz.
- Yumurtasını sürüp önceden ısıttıgımız fırında 200'C pisiriyoruz
- Afiyet olsun  http://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2016/02/zile-boregi.html



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f