Şeritli Porsiyonluk Börek
Hamuru için
2 su bardağı ılık süt
1su bardağı sıvıyağ ...
1 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
2 yemek kaşığı şeker
1 buçuk yemek kaşığı tuz
Un
İç Harcı
1 kg. haşlanmış patates
1 adet kuru soğan
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
Kırmızı toz biber, karabiber pul biber
Yufkalara sürmek için
150 gr.eritilmis tereyağı
Üzerine Sürmek için
2 yumurta
~ Soğanı minik minik doğruyoruz tavaya sıvıyağla birlikte koyup pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Haşlanmış patatesleri ve baharatlarını ekleyip 5 dakika birlikte kavurup ocaktan alıyoruz.
Kırmızı toz biber, karabiber pul biber
Yufkalara sürmek için
150 gr.eritilmis tereyağı
Üzerine Sürmek için
2 yumurta
~ Soğanı minik minik doğruyoruz tavaya sıvıyağla birlikte koyup pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Haşlanmış patatesleri ve baharatlarını ekleyip 5 dakika birlikte kavurup ocaktan alıyoruz.
~ Ilık sütün içerisine şeker ve mayayı katıp eritiyoruz. Ilık suyu ve sıvı yağı ekleyip karıştırıyoruz. Tuzunu atıp azar azar un ilave ederek ele yapışmayan bir hamur yoguruyoruz.
~ Hamurumuzu yarım saat dinlendiriyoruz. Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde yumaklar döküp üzerine nemli bir mutfak bezi örtüp 5 dakika kadar bekletiyoruz.
~ Dinlenen yumakları oklava ile tepsi büyüklüğünde açıyoruz. Yufkanın yarısını tırtıklı bıçakla resimdeki gibi şeritler kesiyoruz.
~ Hamurumuzu yarım saat dinlendiriyoruz. Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde yumaklar döküp üzerine nemli bir mutfak bezi örtüp 5 dakika kadar bekletiyoruz.
~ Dinlenen yumakları oklava ile tepsi büyüklüğünde açıyoruz. Yufkanın yarısını tırtıklı bıçakla resimdeki gibi şeritler kesiyoruz.
~Üzerine bir iki yemek kaşığı tereyağı sürüyoruz.
~ Patatesli harçtan bir kenarına koyup yufkayı rulo yapıyoruz.
~ Böreğin iki ucundan tutup örgü olacak şekilde yuvarlayip bir uçtan başlayarak sarıp böreğimizi tamamlıyoruz.
~ Bütün yufkalara aynı işlemi yapıyoruz
~ Patatesli harçtan bir kenarına koyup yufkayı rulo yapıyoruz.
~ Böreğin iki ucundan tutup örgü olacak şekilde yuvarlayip bir uçtan başlayarak sarıp böreğimizi tamamlıyoruz.
~ Bütün yufkalara aynı işlemi yapıyoruz
~ Yumurtasını sürüp önceden ısıttıgımız fırında 200'C pisiriyoruz.
~ Afiyet olsun.
~ Afiyet olsun.
4 yorum:
Ellerinize sağlık mutlaka deniyecem.
Teşekkürler canım
Yorum Gönder