Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

PAZI / PEZÜK /PEZÜ SARMASI




Pazı /Pezük Sarması

Pazı Sarmasını iki şekilde de sarabilirsiniz Tokatlılar lahana türlerini genelde muskalı sarar zor gibi görünsede bir kaç denemeden sonra pratik hale geliyor. Ben her iki şekilde de resimledim hangisi kolayınıza gelirse sarmısaklı yoğurt ve acı sosla da servis yapabilirsiniz lezzet garantisi verebilirim.

2 demet pezük yaprağı
1 kase maydanoz
1 adet kuru soğan
1 su bardağı pirinç
1 çay bardağı çekilmiş yarma yada bulgur
Bir tutam taze reyhan
1 yemek kaşığı salça
Yeni bahar,  karabiber, kırmızı toz biber, zerdeçal
Tuz

Sosu için
2 yemek kaşığı sıvıyağ
4dis doğranmış sarımsak
1 adet domates
1 tatlı kaşığı salca
Yarım çay bardağı ılık su
Top karabiber ve tuz

-Pezük yapraklarını temizliyoruz.
-Şu ısıtıcısında su kaynatıp leğene koyduğumuz pezüklerin üzerine döküp 1-2 dakikaya suyu süzüyoruz. Fazla bekletirseniz yapraklar yırtılır. Pezük Karalahana göre daha yumuşak ve hassas bir sebzedir.
-Pirinci ve çekilmiş yarmayı  yıkayıp içerisine salça su ve zeytinyağını koyup karıştırıyoruz.Baharatlarını atıyoruz.
-Soğan, maydanoz ve reyhanı ince ince kıyıp pirince ekliyoruz.
-Yaprakları ortasından ikiye ayırıp her yapraktan iki tane sarma sarıyoruz.
-Sarımsakları yağda kavurup üzerine domates ve salçayı ekleyip karıştırıyoruz. Suyunu ve baharatını ekleyip kaynadiktan sonratencereye dizdigimiz sarmaların üzerine sosu boşaltıp orta ateşte pisiriyoruz
-Afiyet olsun.
-Bizi facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
-Bizi instagramdan takip edebilirsiniz https://www.instagram.com/mutfakkeyfim











  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f