Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

GÜL ŞURUBU



GÜL ŞURUBU

  SAYFA SAHiPLERiNiN DiKKATiNE kesinlikle hiçbir sayfada tariflerimin yayınlanması için iZiN VERMiYORUM bu benim en dogal hakkımdır.

Avusturyada reçel ve şurup yapılacak gül bulmak çok zor .
İsviçre 'den sevgili Zeki Amcamızın bahçesinde ilk defa kokulu güllere rastladım tıbkı Türkiye 'dekiler gibi. ..
Birazını gül reçeli yaptım daha önce yayınlamıştım şimdide çocuklar için şurup hazırladım bu sıcaklarda serin serin güzel olacak.
Gül şurubu her gülden yapılmaz. Kosmetikte kullanılan kokulu güllerin olması şarttır

1 kg şeker.
4 su bardağı su
Yaklaşık 500gr kokulu gül
1 tatlı kaşığı limon tuzu

Şu ve şekeri tencereye koyup karıştırarak kaynatıyoruz.
Kaynadıktan sonra gül yapraklarını tencereye ilave ediyoruz.
Yapraklar saydamlaşana kadar kaynatıyoruz.
Kaynama esnasında şerbeti rengi tam çıkmıyor hatta ben kırmızı gül kullandığım için önce şerbetin rengi yemyeşil oldu limon tuzunu ekleyip karıştırıyoruz.
Tamda bu esnada müthiş bir renk çıkıyor ortaya.
10 dakika daha orta ateşte kaynatıp tencereyi ocaktan alıyoruz.
Eğer şurubu kışın tüketecekseniz tenceredeki şerbeti süzüp gül yapraklarından arındırırıyoruz.
Sıcak sıcak cam kavanozlara doldurup yeni kapaklarla kapatıp ters çeviriyoruz olduğu yerde soğumaya bırakıyoruz. Soguduktan sonra serin bir yerde saklıyoruz.
Kullanmak istediğinizde kavanozları açıp biraz şekerli olduğu için damak tadınıza göre sulandırıp soğuk soğuk servis ediyoruz. Afiyet olsun





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 yorum:

sieda nur dedi ki...

Ellerine saglik canim, afiyetle tüketin insaallah

Yasemin Yigit dedi ki...

Teşekkürler abla

Yasemin Yigit dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f